Vodafone'un tüm operasyonları içinde "Global İnovasyon Merkezi" seçilen OKSİJEN, mobil telekomünikasyon alanında geliştirdiği buluşlarla 2015 yılında 78 patent başvurusu yaptı.
Şirketten yapılan açıklamaya göre Vodafone Türkiye, global inovasyon şirketi OKSİJEN aracılığıyla yenilikçi mobil ve sabit iletişim teknolojileri geliştirmeye devam ediyor.
Vodafone Grubunun ortaklıklarıyla 26 ülkedeki 400 milyonu aşkın Vodafone abonesi için teknoloji üreten ve Türkiye'den yurt dışına teknoloji ihraç eden OKSİJEN, 2015 yılında geliştirdiği buluşlarla Türk Patent Enstitüsüne 78 patent başvurusu gerçekleştirerek geçen seneki rekorunu ikiye katladı.
2015 yılı başvuruları, Lokasyon Tabanlı Servisler, Mesajlaşma, Makinelerarası İletişim, Bulut Bilişim, Mobil Finansal Servisler, Mobil Şebekeler, Bireysel ve Kurumsal Mobil Uygulama ve Servisler kategorilerinde yapıldı. OKSİJEN'in halihazırda Lokasyon Bazlı Servisler, Mesajlaşma ve Mobil Ödeme Sistemleri alanlarında, son başvurularıyla değerlendirme süreci devam eden toplam 110 patent başvurusu bulunuyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen OKSİJEN Genel Müdürü Murat Ekşioğlu, şunları kaydetti:
"Vodafone Türkiye'nin inovasyon şirketi OKSİJEN olarak ülkemiz için yerli teknoloji üretirken global partnerlerimize en yeni mobil teknolojileri sunmaya çalışıyoruz. Fikir hakkının şirketimize sağladığı değere ve katkıya verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak yeni buluşların yaratılmasını destekliyor ve OKSİJEN'e ait patent başvuruları yaparak bu değerli fikirlerin korunmasını sağlıyoruz.
53 çalışanımızın buluşlarıyla 2015 yılında yaptığımız 78 patent başvurumuzla kendi rekorumuzu ikiye katlayarak kırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Vodafone Türkiye'nin dijital dönüşüm vizyonu çerçevesinde ülkemizin bir teknoloji üretim merkezi olması yolunda çalışmalarımızı devam ettireceğiz."
Devir Patent Tescil Ofisi
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o Read more »
blogs
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!