İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Ara, özellikle karaciğer nakli ameliyatlarının ardından oluşan safra kaçağını ve diğer cerrahi müdahaleler sonrası dikiş aralarında oluşan sızıntıyı önlemeyi sağlayacak doku uyumlu yapıştırıcı madde geliştirdi
İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Ara, Karaciğer nakli ameliyatlarında safra kaçağını, diğer ameliyatlarda (yemek borusu, mide, kalın bağırsak, pankreas ve ince bağırsak kanseri sonrası) yapılan rezeksiyonların ardından, dokuların ağızlaştırılması neticesinde dikiş aralarında oluşan sızıntıyı engellemek için, doku uyumlu bir yapıştırıcı madde geliştirdi.
2013'te düzenlenen Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Sektöründe, girişimci ve sanayici kategorisinde 187 proje içerisinde Türkiye birincilik ödülü alan Ara projesini şu şekilde anlattı:
"Bu madde için daha öncede patent başvurusu yapılmıştı. Bu doku uyumlu madde ile ilgili sürpriz güzel bir gelişme daha yaşandı. Accelerating the Commercialization of Technology (ACT) Venture Partners şirketi bu doku uyumlu maddeyi üretip piyasaya sürmek için hazırlıklara başladı. Bu proje bu şirketin Ankara'nın doğusunda üretim için seçtiği ilk projedir. Eğer bu doku uyumlu maddeye ıslak, nemli zeminde, tıpkı Japon yapıştırıcısı gibi anastomoz yapılan (dokuların dikişlerle birleştirilmesi) alana yapışkanlık özelliği verilirse, tıpta cerrahi ameliyatlarda bir devrim olacak. Ayrıca bu doku uyumlu yapıştırıcı madde, bütün testlerden başarı ile geçtikten sonra dünyanın her yerinde kullanılması halinde ülkemize belki milyar dolara ulaşacak bir gelir getirmesini ön görmekteyim."
Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o Read more »
blogs
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!