Türk Telekom 5G için 26 adet patent başvurusu yaptı
Türk Telekom Avrupa Birliğinin 5G çalışmalarını başlatan Avrupa Network Teknoloji Platformunun (Networld2020) Yönetim Kuruluna tekrar seçildi. Şirketten yapılan açıklamada, Türk Telekom 5G patent başvurularının sayısının da 26yı bulduğu belirtildi.
Avrupa 2020 Stratejisi doğrultusunda, yeni nesil iletişim teknolojileri ile bilgi ve iletişim altyapısına dönük teknolojiler tasarlamak üzere kurulan Avrupa Teknoloji Platformunun 2013 yılında kurucu yönetim kuruluna dahil olan Türk Telekom, bu platformda 5Gye katkı yapmak üzere görev yapmayı sürdürecek. Şirketten yapılan açıklamaya göre Avrupa Teknoloji Platformunda Türk Telekomu, şirketin teknoloji danışmanı Doç. Dr. Mustafa Ergen temsil etmeye devam edecek.
MİLAT ile yerli 5G teknolojileri geliştiriyoruz
Yerli 5G teknolojileri geliştirilmesi alanında çalışmalar yürüttüklerini belirten Türk Telekom CEOsu Dr. Paul Doany, konuyla ilgili şunları söyledi:
Avrupa Birliği bünyesindeki 5G çalışmalarına yön veren Avrupa Teknoloji Platformunun (Networld2020) Yönetim Kuruluna tekrar seçildik. Ayrıca Avrupa Birliğinin 5Gde yol haritasını belirleyen uluslararası CROWD ve MOTO konsorsiyumlarında da yer alan tek Türk şirkeyiz. Diğer taraftan Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından başlatılan ve iştirakimiz Argelanın yer aldığı MİLAT projesi ile de yerli 5G teknolojilerinin geliştirilmesi alanında çalışıyoruz. 5G için sürdürdüğümüz Ar-Ge çalışmalarımız kapsamında bugüne kadar toplamda 26 adet patent başvurusunda bulunduk.
Türk Telekomun iştiraki Argelanın 5G çalışmaları hakkında bilgi veren Argela Genel Müdürü Bülent Kaytaz ise Bir süredir üzerinde çalıştığımız çözümlerimizden biri olan ProgRAN, 5G teknolojileri için ölçeklenebilir ve esnek mimarisiyle geleceğin mobil iletişim ihtiyaçları için yüksek kapasiteli, kişiselleştirilmiş ağ ve hizmet çözümleri sunulmasına olanak sağlayacak. ProgRAN ve yeni nesil Yazılım Tanımlı Ağlar ile ABD Patent ve Marka Ofisine 26 adet patent başvurusunda bulunduk; bu rakamı yeni başvurularla artırmayı hedefliyoruz dedi.
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o Read more »
blogs
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!