Japon otomobil devi Toyota'nın yeni patenti, aracınızın muhtemelen hayal bile edemeyeceğiniz, çok farklı bir yeteneğe kavuşmasını sağlayacak! Devir Patent Haber.
Her yere araba ile gitmek ve spor yapmak arasında bir bağ kuramıyor olabilirsiniz. Ancak insanlık arabalara sığamaz hale gelmeden önce Toyota, arabaların sağlıklı kalmamıza yardımcı olabilmeleri için bir yöntem geliştirmiş durumda.
Toyota'nın yakın zaman içerisinde yayınlanan patentlerinden biri, araçların içerisine sağlık hedefleri yerleştirmek ile alakalı. Bir kullanıcı, araca önceden bir sağlık hedefi belirleyebiliyor ve araç da, bu hedefe ulaşmak için çeşitli öneriler sunuyor. Bu önerilerin içerisinde aracı daha uzağa park etmek veya yolculuğun son kısmını yürüyerek tamamlamak gibi seçenekler bulunuyor.
Sistem, hem bir aracı hem de akıllı telefonu kullanıyor. Kullanıcı, bir uygulama kullanarak sağlık hedefi belirleyebiliyor ve bu hedef, aracın gezinti hedefine göre karşılaştırılıyor. Eğer bu sağlık hedefine ulaşmak için rotayı az miktarda değiştirmek mümkünse ve sağlık hedefine ulaşılmadıysa, araç bu hedefe ulaşmak için çeşitli öneriler sunuyor. Bunların sadece öneriler olmalarından dolayı da, özellikle tembel hisseden bir kullanıcının bu hedefi tamamlamak için hiçbir zorunluluğu bulunmamakta.
Fitbits ve diğer fitness odaklı giyilebilirlere yöneltilen ilgi düşünülürse, bu seçeneğin bu yaşam tarzının araç sahipleri için doğal bir uyarlaması olduğu söylenebilir. Herkesin işine gitmek için yürüme imkanı bulunmayabilir ancak eğer bir araç sahibi, işe giderken bir miktar egzersiz yapabilirse, bunun zaman kazandırırken faydalı olacağı da kesin.
Tabii ki bu sistemin üretime yansıyacağının bir garantisi bulunmamakta. Otomobil üreticileri, sürekli olarak patent başvurularında bulunmaktalar ve her zaman bu patentleri hayata geçirmeleri söz konusu olmuyor. Bu patentlerin sağladığı asıl avantaj, diğer otomobil üreticilerinin fikirleri çalarak ilk sunan isim olmalarını engellemek.
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o Read more »
blogs
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!