Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Teknoloji ve İnavasyonun Atası Nikola Tesla
Sahibi olduğu 700 patentle dünyanın en fazla patentine sahip olan Nikola Tesla’nın ölüm günü. 7 Ocak 1943'dür. Manhattan’da ölen Tesla’nın pek çok icadı olmasaydı, bugün pek çok teknolojiye aşina olamayacaktık. Zamanında değeri bilinmeyen Tesla’nın icatlarına göz attığımızda günümüzdeki teknolojinin gerçek atasının Tesla olduğunu görebiliriz.
1-Alternatif Akım
Edison’ın o dönem icat ettiği DC(Direct Current-Doğru Akım)’a oranla daha güvenli olan AC(Alternative Current) aynı zamanda uzun mesafelerde gerilimi de kaybetmiyordu. Doğru Akım’da gerilimin azalmaması adına kısa mesafeler içerisinde çok fazla jeneratör ve kablo olması gerektiğinden eğer elektrik dağıtımında Tesla’nın Alternatif Akımı yerine, Doğru Akım kullanılsaydı büyük ihtimalle hala bol kablolu bir dünyada yaşayacaktık.

2-Işık
Tesla, elbette ışığı icat etmedi ama ışın nasıl üretilip dağıtılabileceği konusundaki fikirleri geceleri aydınlıkta oturabilmemizi sağladı diyebiliriz. Sanayi floresan lambaları üretmeye başlamadan tam 40 yıl önce, Tesla zaten bu lambaları icat etmiş ve laboratuvarında kullanmaya başlamıştı.

3-X-Ray Işınları
Nikola Tesla, kendi icadı olan Tesla Bobini sayesinde günümüzde bile elde edilmesi çok zor olan 135 milyon voltluk enerjiyi potansiyel olarak elde etmeyi başarmıştır. Tesla, elde ettiği bu yüksek frekans ile ilk olarak neon ve floresan lambalarını icat etmiştir. Daha sonra ise ilk defa X-Ray fotoğrafı çekmeyi başarmıştır.

4-Radyo
Her ne kadar radyonun mucidi olarak Guglielmo Marconi bilinse de, Nikola Tesla radyoyu yıllar öncesinden icat etmişti bile. Radyoyu tanıttıktan sonra 1897’de patent için Amerika Patent ofisine başvuran Tesla ne yazık ki icadı için patent alamadı. Çünkü Guglielmo Marconi’nin mali destekçileri Amerika’nın tanınmış insanlarından oluşuyordu. Neyse ki 1943 yılında yargıtay, Tesla’ya hak etmiş olduğu patenti biraz geç olsa da verebildi.

5-Uzaktan Radyo Kontrolü
Radyo icadından, radyo sinyallerini kullanarak araçları uzaktan kontrol etme üzerine yoğunlaşan Tesla, 613809 numaralı patentiyle uzaktan kontrol edilebilen bir bot yapmayı başardı. Ve uzaktan kontrol edilen tankların, araçların öncüsü olmuş oldu. Aynı zamanda bu botun radyo sinyaliyle kontrol edilebilmesi, robotların bilimsel olarak mümkün olduğunu ortaya koymuştu.

6-Elektrikli Motor
Tesla’nın icat ettiği elektrikli motor sayesinde günümüzde Tesla’yla aynı adı taşıyan elektrikli araba yapılabildi. Ancak Nikola Tesla, elektrikli motoru icat ettiğinde Amerika’da ekonomik sıkıntılar ve akabinde dünya savaşı başlangıcı olduğu için bu icat o dönemde çok fazla değerlendirilmemişti.

7-Kablosuz Elektrik Sistemleri ve Sınırsız Enerji
Long Island’ın tepelik bölümünde Wardenclyffe Kulesini inşa eden Tesla, kablosuz elektrik konusunda büyük bir gelişmeyi başarır. Tek parça olan ve büyük bir mantara benzeyen bir yapı olan Wardenclyffe Kulesinin yerdeki kısmı geniş ve 62 metre yukarısındaki tepe noktasına doğru daralan, kafes şeklinde bir iskeleti vardı. Kulenin en tepesinde ise 30 metre çapında bir yarım küre vardı. Bu kuleyi kullanan Tesla, istasyondan birkaç mil uzakta bulunan enerjiyi kullanarak ilk insan yapımı şimşeği oluşturmayı başardı. İnsan yapımı şimşek oluşturulması için 100 milyon volt değerinde gerilim kullanılmıştı ve ortaya 30 metre uzunluğunda ve kulakları sağır eden bir gürültüye sahip şimşekler çıktı.
Tesla, daha sonra kablosuz elektrik sistemlerinin öncüsü olarak kuleyi kullanarak 26 mil uzakta bulunan 10 kw’lık 200 tane ampulü kablo kullanmadan yakmayı başardı.


Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili