Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Sosyal medya hesap ihlallerine karşı yapılması gerekenler nedir?

Sosyal medya hesap ihlallerine karşı yapılması gerekenler nedir?  Sosyal medya ihlallerinin engellenmesi mümkün müdür?

İnternet teknolojisi ve kültürünün hızla yaygınlaşması sonucunda Sosyal Medya olarak anılan platformlar oluşmuştur.  Ulusal bazda ve uluslararası bilinen ve bilinmeyen birçok platform oluşmuştur. Sayıları her gün artmakta ve popülaritede her gün değişmektedir.

En bilinenleri; facebook, twitter, Instagram WordPress, Badoo, Windows Live, LinkedIn, Bebo, Vkontakte, Orkut, Myspace, Google+, Friendster, Viadeo, Flickr, Last.fm, Fotolog, LiveJournal, Xing, StumbleUpon, DeviantART, My Opera, Muxlim, Tumblr, Dailybooth, Picasa, Blogger, Youtube, My Yahoo!, Digg, Reddit, Technorati, FriendFeed, iLike, Google Reader, Fizy, Coroflot, Gdgt, ,.



Sosyal medya üzerinden yapılan ihlalleri üç ana gruba ayırmak gerekir;

1.  Kişilik haklarınızı ve markanızı haksız karalama, kötüleme, itibar zedeleyici iftiralar yöneltme …

2. Şahsınız, firmanız veya markanızla karışıklığa sebebiyet verecek sahte hesaplar oluşturup kendi sitesine yönlendirme veya müşteri üzerinde olumsuz imaj oluşturma …

3. Şantaja yönelik oluşturulan sosyal medya sitelerinde aleyhinize beyanlar oluşturup içeriği kaldırmak veya düzeltmek için üyelik, reklam adı altında para talep etmek veya farklı yollardan haksız kazanç elde etmek..

Özellikle 3 numaralı ihlal özellikle ulusal bazda yaygın olup en sık görünenleri Şikayet, Tavsiye ve Yorum Paylaşım siteleridir. Bu tür sitelerde özelikle rakipler sahte hesap oluşturup şahsınız, firmanız ve markanız hakkında olumsuz müşteri yorumu ve deneyimi altında yorum ve sözde şikayet yaparak karalama yapmaktadır. Bu tür olumsuz şikayet ve yorumu alan site tarafınızla irtibata geçip sözde görüşünüzü istemekte akabinde tarafınızdan açıklama ve sözde şikayeti silmek için genellikle üye bedeli adı altında para talep etmektedir.

Her üç durumda kontrol altına alınmaz ve engellenmezse tarafınıza ve markanıza büyük zararlar verebilir.

Devir Patent, bilgi birikimi ve tecrübeyle hak ihlallerinin tespiti ve engellenmesi konusunda hizmet vermektedir.

 

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili