Sony görüntü kaydı yapabilen kontakt lens patenti aldı
Teknoloji devi Sony, geride bıraktığımız Nisan ayında, gördüklerini kaydedebilen kameralı kontakt lens patenti aldı. Şirket yeni teknolojisi ile akıllı kontakt lens kavramını ileri boyuta taşıyor...
Diğer akıllı kontak lensler görüş açısını geliştirme veya arttırılmış gerçeklik HUD sunmaya odaklanmış durumda ancak Sony bunların dışına çıkmak istiyor. Şirketin Nisan ayında aldığı yeni bir patent kullanıcının göz kırpmasıyla kontrol edebildiği, istenildiği taktirde video kaydı yapabilen bir kontak lensi ortaya koyuyor.
Lense gömülü sensörler kullanıcının istemli ve istemsiz göz kırpması arasındaki farkı tespit edebiliyor. Kontak lensteki görüntü yakalama ve depolama teknolojisi iris çevresinde objektife gömülü olacak ve piezoelektrik sensörler lense güç sağlamak için göz hareketlerini enerjiye dönüştürebilecek. Ayrıca kontakt lens üzerinde bir kablosuz bağlantı ünitesine de yer verilmiş durumda.
Tabii ki bu noktada geliştirilen teknoloji rahatça bir kontak lense gömülebilecek kadar küçük değil. Bu nedenle şimdilik sadece teorik olarak kabul edilebilir. Bununla birlikte Google'ın Glass akıllı gözlüğüyle yaşadığı olağanüstü başarıızlığın ardından kameralı konakt lens ile devam etmesinden sonra diğer teknoloji devlerini de aynı gemide görmek şaşırtıcı olmamalı. Sony'nin patentini kaynak bölümünde yer alan bağlantıyı takip ederek ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) web sitesinden inceleyebilirsiniz.
Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o Read more »
blogs
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!