Samsungun Yeni Patenti Akıllı Saatlerin Geleceğini Gösteriyor
Akıllı saatler ve giyilebilir ürünler, teknolojinin geleceğini teşkil ediyor. Teknoloji şirketleri ise yatırımlarını ve ar-ge çalışmalarını bu yöne doğru kaydırmış görünüyorlar. Samsung ise aldığı yeni patentle birlikte, akıllı saatlerin geleceğine dair yeni fikirler edinmemizi sağlıyor.
Akıllı saatlerin şu anki halleri oldukça kullanışlı değil. Küçük ekranları olmasının yanı sıra yine boyutlarından ötürü yüksek donanım özelliklerinden yoksunlukları, hantal çalışmalarına sebep oluyor. Haliyle kullanıcı akıllı saat kullanırken, hantallıkları sebebiyle sıkıntı çekebiliyor ya da sadece basit özelliklerini kullanarak hayatlarına devam ediyorlar. Samsung'un aldığı yeni patent ise ekran sorununu kökten çözebilecek tarzda.
Kullanıcı arayüzünü bir lazer yansıtma yardımıyla akıllı saatten alan Samsung, kullanıcıların elini ekrana dönüştrüyor. Lazer yardımıyla elin üzerine yansıtılan klavye ya da çeşitli özellikler, algılama özelliği sayesinde kolaylıkla kullanılabiliyor. Üstelik kullanıcının elinin büyüklüğüne göre ekran diye tabir edebileceğimiz alan da büyüyor. Alınan bu patent, sadece akıllı saatler ile de sınırlı değil. Eğer Samsung isterse bu özelliği VR cihazlarında ya da bilgisayar donanımlarında da kullanabilecek. Böylece ekrana ya da klavyeye ihtiyaç duyulan her anda bir lazer projektör yardımımıza koşabilecek.
Yalnız hatırlatmakta fayda var ki; Samsung'un böylesine bir patent alması, benzer bir cihaz geliştirdiğine delalet değil. Yani şirket, yaptığı araştırmalardan sonra prototip aşamasına bile gelmeden böyle bir başvuru yapmış olabilir. Yine de bizler için geleceğin bir şemalini çizmiş durumdalar.
Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o Read more »
blogs
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!