Samsung'tan yeni kamera teknolojisi patentiSamsung'un yeni patenti, cep telefonlarındaki kameralarının belki de en büyük problemini çözmeye aday...
Samsung, telefonlarındaki ve diğer ürünlerindeki kameraların düşük aydınlatmadaki performansını geliştirecek yeni bir teknolojinin patentini aldı.
Yeni teknoloji, bir renk ayırıcısı yoluyla sensörün hassasiyetini geliştirmeyi amaçlıyor. Klasik dijital sensörler, renkleri oluşturan dalga uzunluklarını aktarmak için renkli filtrelerden faydalanıyorlar. Patente göre filtreler ışığı tüm dalga uzunluklarında emdiğinden ışık gücünde önemli bir düşüşe neden oluyor. Patentte ışığın iki ayrı ışına ayrılması ele alınıyor; böylece sensör tüm dalga uzunluklarına hemen maruz kalmadığından, ışık kaybı engellenebiliyor.
Samsung'un üzerinde çalıştığı bu teknoloji, ışıklandırmanın yeterli olmadığı iç ve dış ortamlarda, yüksek ISO değerlerinde karlanmayı azaltabilir. Teknoloji henüz patentlendiğinden telefonlara ve kameralara ne zaman geleceğini söylemek zor, ancak bu sürecin çok kısa olmayacağını tahmin edebiliyoruz.
Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o Read more »
blogs
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!