Samsung, bu başarıyla sadece kendisini değil, ülkesi Güney Kore'yi de ihya ediyor!
Korean Intellectual Property Office'e (Kore Fikri Mülkiyet Ofisi) göre, Lahey Anlaşması çerçevesinde Samsung, 2015 yılının en fazla uluslararası patent başvurusunu yapan firma. Zira geçtiğimiz yıl tam 1.132 adet patent başvurusunda bulunan şirket, böylece bu anlamda da zirveye yerleşmiş durumda.
2015'te en çok patent başvurusunda bulunmuş olsa da elbette ondan daha fazla patentin sahibi olan şirketler de yok değil. Fakat Samsung'un takipçileri teknoloji dünyasının dışından. İsviçre'den Swatch ve Fonkel, Almanya'dan Volkswagen, Samsung'un önünde yer alıyor.
Samsung, sahip olduğu ve başvurusunu yaptığı patentlerle, Güney Kore'yi de dünyanın en fazla patentine sahip dördüncü ülke haline getiriyor. En fazla patent sahibi ülkeler ise 3.453'le Almanya, 3.317 ile İsviçre ve 1.317 patent ile Fransa. Güney Kore bu sıralamada, 1.282 patent başvurusu ile dördüncü sırada yer alıyor. Devir Patent Tescil Ofisi. #patent
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o Read more »
blogs
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!