Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Qualcomm, Çinli Meizuya, deplasmanda meydan okudu.
Dünyanın en büyük mobil yonga üreticisi olarak kabul edilen (2015 yılında elde ettiği net 5.8 milyar dolar kar elde etmesi epey güçlü bir kanıt) Qualcomm, Pekin Bilgi Mülkiyetleri Mahkemesinde hakkını arıyor. Qualcomm, Çin’in en karlı operasyonlarından Alibaba’nın, çoğunluk hissesini elinde bulundurduğu Meizu’ya karşı, telif haklarını ihlal etmek gerekçesiyle dava açtı.

Söz konusu dava; Meizu’nun, Qualcomm’un 3G ve 4G LTE yongalarını izin olmaksızın kullanması.

Amerikalı şirketin başkan yardımcısı Don Rosenberg, ciddi suçlamalarda bulunuyor. Don Rosenberg, “Meizu teknolojilerimizi, tarafımızın izni olmaksızın kullanıyor. Bunun tamamen yasa dışı olduğunu hatırlatmamıza gerek yok; buna ek olarak yapılan saygısızlık sadece bize yönelik değil. Söz konusu şirket, rakiplerine karşı da haksız bir avantaj sağlıyor. Patent haklarına aykırı davranarak, sektördeki diğer şirketleri hiçe sayıyor ve mobil cihaz dünyasına da zarar veriyor.” ifadelerini kullandı.

Bu öykü biraz Davut, Golyat’a karşı efsanesini hatırlatıyor. Meizu’nun hikayedeki Golyat olmasının sebebi ise ev sahibi avantajı. Çin’in de Qualcomm gibi şirketlere, pek çok yatırımlarına rağmen çok da sıcak bakmadığını göz önüne alıyoruz.. Yani Amerikalı teknoloji devi, deplasmanda ve yalnız.

Qualcomm kısa süre önce Çinli Huawei ve Lenovo ile işbirliği yapmak istemiş ama her nasılsa, Çinli otoritelerden “Anti-tröst karşıtı yasaları” ihlal ettiği ettiği gerekçesiyle, yüklü bir para cezasıyla ödüllendirilmişti(!) Yine de Büyük Q, Huawei ve Lenovo ile yaptığı işbirliğinden vazgeçmiş değil.

Tahminimiz bu davanın, Q’nun kazanamayacağı bir noktada gerçekleştiği. Tabi ki öne sunulan savlar hala iddia aşamasında ve doğruluğu kanıtlanmamış. Umarız hangi taraf haklıysa, o taraf kazanır.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili