TESİD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddık Yarman, KOBİ'lere patent uyarısında bulundu. Yarman "Patent almak bir hedef olamaz. Satamadığınız patentler yarın yaptığınız yatırımlarla beraber elinizi ateş topu gibi yakar" dedi
Üniversite Sanayi İşbirliği Platformu (ÜSİMP) tarafından hayata geçirilen Patent Fuarı gerçekleştirildi. Harbiye Askeri Müzesi'nde düzenlenen fuarda konuşan Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddık Yarman, Patent almak bir hedef olamaz. Satamadığınız patentler yarın yaptığınız yatırımlarla beraber elinizi ateş topu gibi yakar dedi.
Yayman, Türkiye'de teknoloji, Ar-Ge, inovasyon ve patent konularının çok fazla dile getirildiği için içeriklerinin boşaltıldığını söyledi. Yayman, Bazı kavramları çok sık tekrarladığımız zaman içini boşaltıyoruz. Patent almak bir hedef olamaz. Satamadığınız patentler yarın yaptığınız yatırımlarla beraber elinizi ateş topu gibi yakar. Paranız gider. Patent, etkinlik ve verimlilik kavramlarını beraber işletmemiz gerekiyor. Fikrinizi çaldırmamanız lazım. ifadelerini kullandı.
PATENT BAŞVURULARI ARTIŞ GÖSTERİYOR
Üniversite Sanayi İşbirliği Platformu (ÜSİMP) Yürütme Kurulu ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Eren, modern ekonominin en önemli faktörünün artık sermaye değil, bilgi ve know-how olduğunu anımsatarak, istikrarlı bir şekilde büyüyen Türkiye ekonomisinin teknoloji devrimine yetişmek için tüm gücüyle çabaladığını söyledi. Teşviklerin girişimcilere ve üniversite bilim projelerine önemli destekler sağladığını anlatan Eren, AB ülkeleriyle aramızdaki makası kapatmanın yegane yolu üniversite-sanayi iş birliğinden geçiyor dedi.
ÜSİMP Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamit Serbest, ÜSİMP'in üniversitelerde üretilen bilginin transfer edilebilmesi ve sanayi-üniversite iş birliğini sistematik hale getirilmesi amacıyla patent fuarı düzenlediğini bildirdi.Türk bilim insanı VSY Biyoteknoloji Üst Yöneticisi (CEO) Ercan Varlıbaş, enerjik sunumuyla katılımcılara şirketinin gelişimini ve çalışmalarını anlattı.
TÜRKİYE'DE ÜRETİLDİ
Varlıbaş Bakterileri uygun aşamada çoğaltıp sentezledikten sonra ürünü yapıyoruz. Ameliyatlarda korneanın çökmemesi için yer tutucu olarak kullanıyoruz. Enjekte ediyoruz, ameliyatta opaklaşan lensi çıkarıp yerine yenisini koyabilmek için buna ihtiyaç var. Vücut buna reaksiyon göstermiyor. Sıvının kullanımını göz içi için başlattık ama sonra keşfettik ki, yapısını değiştirerek dizde de kullanabiliyoruz. Bütün dünyaya satılıyor şu anda dedi.
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o Read more »
blogs
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!