Yapılan buluşun tescilinde patent hakkı alma sürecinin uzun ve maliyetli olması nedeniyle buluş sahipleri sürecin daha kısa ve ucuz olması nedeniyle faydalı model tescilini tercih etmektedirler. Faydalı model, Türkiyede ve dünyada yeni olan ve sanayiye uygulanabilen buluşların sahiplerine belirli bir süre (10 yıl), bu buluş konusu ürünü üretme ve pazarlama hakkının tanınmasıdır. Faydalı model belgesi verilmesi işlemleri, patent verilmesine oranla, hem zaman hem de masraf açısından daha elverişlidir.
Sektörün uzman kuruluşlarından olan firmamız, uzman vekilleri ile buluşlarınıza patent hakkı veya faydalı model belgesi almaktadır. Daha detaylı bilgi almak veya tescil vekilimiz ile görüşmek için Türkiyenin her yerinden 444 30 98 numaralı telefonumuzdan bizi arayabilir, online başvuru formumuzu doldurabilirsiniz.
Buluşun Faydalı Model Olabilmesi
Yapılan buluş için faydalı model belgesi alarak hukuksal koruma sağlayabilmek için iki önemli kriter bulunmaktadır.
Yenilik esasına göre buluş, daha önce hiç kimse tarafından açıklanmamış, kamuoyu ile reklam yolu ile bile olsa paylaşılmamış, patent ve faydalı modele konu olmamış veya başvurusu yapılmamış ise yenidir.
Yapılan buluşun mutlaka sanayiye uygulanabilecek olması gerektiğidir.
Bu iki kıstasa sahip olan buluş, faydalı model kapsamında yaratıcısına yasal koruma hakkı sağlamaktadır.
Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o Read more »
blogs
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!