Vodafone Grubunun ortaklıklarıyla birlikte 26 ülkedeki 400 milyonu aşkın Vodafone abonesi için teknoloji üreten ve Türkiyeden yurtdışına teknoloji ihraç eden Oksiyen, 2016 yılında geliştirdiği buluşlarla Türk Patent Enstitüsüne 125 patent başvurusu gerçekleştirerek rekorunu tazelediğini duyurdu.
Yaptığı başvurularda, lokasyon tabanlı servisler, mesajlaşma, makinelerarası iletişim, mobil finansal servisler, mobil şebekeler, bireysel ve kurumsal mobil uygulama ve servisler kategorilerinde yapıldı.
Oksijen Genel Müdürü Murat Ekşioğlu, Vodafoneun Fikir Hakları Stratejisi doğrultusunda, buluşların tespit edilmesi ve uygun bulunması durumunda patent başvurusu yapılması gibi çeşitli yollarla önemli bilgi varlıklarımızı tespit ediyor ve koruyoruz. Fikir hakkının şirketimize sağladığı değere ve katkıya verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak, yeni buluşların yaratılmasını destekliyor ve Oksijene ait patent başvuruları yaparak bu değerli fikirlerin korunmasını sağlıyoruz. 2016 yılında yaptığımız 125 patent başvurumuzla kendi rekorumuzu kırmanın mutluluğunu yaşıyoruz dedi.
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o Read more »
blogs
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!