Nokia ile Samsung yılın ikinci önemli patent lisanslama anlaşmasını yaptı
Nokia ve Samsung patent lisanslamaları konusunda yeni bir anlaşmaya vardıklarını duyurdu. Bu anlaşmayla şirket son 6 ay içinde ikinci patent lisans anlaşmasını imzalamış oldu.
Teknolojik rekabetin en can alıcı noktalarından biri patent lisansları ve sırf bu açığı kapatmak için şirket satın almaları dahi yapılıyor. Samsung ve Nokia ise aralarındaki bu konuda iyi anlaşıyor olacak ki Şubat ayından sonra geniş bir patent lisans anlaşmasına daha imza attılar.
Yeni anlaşmaya göre şirketlerin belirli bir ek patent portfolyo paylaşımı yapacak. Daha önce imzalanan anlaşmanın belirsiz bir patent seti için olduğu paylaşılmıştı ama sınırları çizilen patent portfolyosunda neler olduğunu da bilemiyoruz.
Patent ve marka lisanslamalarından 950 milyon euro
Alcatel-Lucenti yaklaşık 16 milyar dolara satın alarak özellikle telekomünikasyon alanındaki patentlerini genişleten Nokia, patent ve marka lisanslamalarından 2016 sonunda 950 milyon euro kazanacağını söylüyor ki kaba bir hesapla sadece patent lisanslamalarıyla 16 yıl içinde Alcatel-Lucentin amorti edilebileceği anlamına geliyor. Elbette bu lisanslamaların tamamı Alcatel-Lucent tarafından gelmiyor. Hali hazırda Nokia Technologies ve Nokia Networks şirketleriyle sahip olduğu patenler de bulunuyor.
Bildiğiniz gibi Nokia 1 yıl kadar önce yeniden akıllı telefon pazarına dönebileceğini resmi olarak doğrulamıştı. Microsoft ise Nokianın temel fonksiyonlu telefon üretim birimini 350 milyon dolara Foxconnun bir alt markasına satmıştı.
Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o Read more »
blogs
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!