Nokia akıllı telefon patent anlaşmalarıyla gelir elde etmeye devam ediyor
Nokia'nın akıllı telefonlar alanındaki patentleri firmaya gelir getirmeye devam ediyor. Samsung ile yapılan anlaşma firmanın gelirlerinde artış gerçekleşmesini sağladı.
Mobil cihazlar birimini Microsoft'ta satan Nokia, araştırma-geliştirme bölümünün patent hakları sayesinde önemli miktarda gelir elde etmeye devam ediyor. Samsung ile 2014 yılının Ocak ayında başlayan 5 yıllık patent kullanım hakları anlaşması sayesinde firma yüzlerce milyon avro kazanç sağladı.
Nokia'nın patent alanına adanmış bölümü Nokia Technologies, 2015 yılındaki anlaşmalarla 1.1 milyar avroluk gelir bekliyor. Ayrıca 2016 ila 2018 arasındaysa ortalama 1.3 milyar avroluk yıllık gelir bekleniyor. Buna karşın yatırımcılar gelirlerden çok da memnun değiller. Nokia'nın 2014'te elde ettiği 578 milyon avroluk gelir her ne kadar 800 milyon avroya çıksa da firmanın hisseleri %10 değer kaybetti. Anlaşılan yatırımcılar daha yüksek gelir bekliyorlardı. Son 20 yılda araştırma geliştirme alanında 50 milyar dolar harcayan Nokia'nın 30.000 farklı patent aldığı biliniyor.
Yatırımcılar patent hakları bir yana Nokia'nın akıllı telefon sektöründen çıkmasına karşın telekom ve şebeke alanında girişimlerine güveniyor. Finlandiyalı teknoloji devi, teknoloji geçen yıl Fransız telekom şirketi Alcatel-Lucent'i 15.6 milyar avroya satın alma girişiminde bulunmuştu. Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o Read more »
blogs
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!