NASAdan Sezon Sonu Kampanyası Çok Sayıda Patent Ücretsiz Kullanıma Açıldı!
NASAdan Sezon Sonu Kampanyası Çok Sayıda Patent Ücretsiz Kullanıma Açıldı!
Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, sahibi olduğu birçok bilimsel patenti halkın kullanımına açtı. Kamuya açık hale getirilen patentler isteyen herkes tarafından ücretsiz kullanılacak.
Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) önceki yıllarda geliştirdiği ve patentlediği birçok teknolojiyi halkın kullanımına açtı. Patentli teknolojilerin kullanımında herhangi bir ücret ya da lisans anlaşması koşulu gerekmiyor. Ayrıca, patentli teknolojiler kullanılarak ticari bir ürün üretme ya da ticari girişimlerde bulunma konusunda da herhangi bir kısıtlama yok.
NASA'nın Sunduğu Teknolojilere Nereden Ulaşılır?
NASAnın büyük bir kıyak yaparak halkın kullanımına sunduğu patentli teknolojiler tabii ki ilk değil. Daha önce de birçok teknolojiyi bu şekilde kamusal kullanıma sokan kuruluş, bu defa 56 yeni patenti herkesin kullanımına açmasıyla gündeme geldi. NASAnın birçok farklı alanda patentlediği ve kulllanıma sunduğu teknolojilere buradan göz atabilir ilgili başlıklara tıklayarak ayrıntıları öğrenebilirsiniz.
Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o Read more »
blogs
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!