Yeni bir Samsung patenti, bir süredir devam eden katlanabilir telefon beklentisini iyice arttırdı!
Son zamanlarda giderek daha sık bir biçimde gündeme gelen Samsung'un katlanabilir bir akıllı telefon üzerinde çalıştığına dair patentlere bir yenisi eklendi. Daha önceki patentlerde yer alan çizimler firmanın üzerinde durduğu teknoloji hakkında bize genel bir fikir veriyordu. Güney Kore'de yayınlanan bu yeni patent ise Samsung'un üretebileceği katlanabilir bir akıllı telefona ait bu denli detaylı ilk prototip görüntüsünü içermesiyle dikkat çekici.
Kısa bir süre önce yayınlanan bir önceki patentte ilgili katlanabilir modelin geliştirilme aşamasında ileri bir safhada olduğu anlaşılıyordu. Bu yeni görselin ise Samsung'un bir süredir üzerinde çalıştığı gerçek bir prototip olduğunu söyleyebiliriz. Yeni ortaya çıkan bu patentin aslında geçtiğimiz yılın Mayıs ayında dosyalandığını da ekleyelim.
Görselde yer alan cihazda iki menteşe, bir çıkartılabilir kamera lensi ve üç parçadan meydana gelen esnek bir ekran dikkat çekiyor.
Cihazın katlanma biçimine bağlı olarak ana ekran tuşunun ekranın altında ya da kamera lensinin yer aldığı soketin tarafında olabileceğini söyleyebiliriz. Eğer ikincisi gerçekleşirse cihazın ön panelinin tamamen tek bir büyük ekranla kaplı olacağı anlaşılıyor.
Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da Samsung'un ilk katlanabilir akıllı telefonunu 2017'de kullanıma sunacağı bekleniyor.
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o Read more »
blogs
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!