Saatchi & Saatchinin CEOsu olan Kevin Roberts, aynı zamanda da Lovemarks yani Aşk Markası kavramının yaratıcısı. Robertse göre bir şeyi başarmak için önce hissettirmek zorundayız. Bu kural pazarlama için altın değerindedir. Mantığın insanları sonuca götürdüğünü söyleyen Roberts, duyguların satın alma eylemine geçirdiğini savunur.
Robertse göre birçok şirket, tüketicilerin saygısını kazanmaya odaklıdır. Bunun yeterli olmadığını belirten Roberts, geliştirmiş olduğu aşk markasının 3 özelliğinin dikkate alınması gerektiğini belirtiyor.
Gizem Mystery
İnsanlar bir şeyi ne kadar az tanırsa o kadar ilgi duyarlar. Her markanın bir hikayesi ve öyküsü vardır, bunlar ne kadar gizemli olursa o kadar ilgi uyandırır.
Tutku Sensuality
Bir marka olarak ne kadar çok duyguya hitap ederseniz o kadar vazgeçilmez olursunuz. İnsanlara tutku ve şehvet hissettirmelisiniz.
İçtenlik Intimacy,
Duygusallık, samimiyet, adanmışlık ve empati, yakınlık getirir.
Aşk markası kuramının yaratıcısına göre günümüzde insanlar kalabalığın içinde yalnızlık çekiyor. Yalnızlık da, insanların markalarla ilişkisini farklılaştırıyor. Tam bu noktada aşk markası devreye giriyor. Yalnızlık ve insanlar arasındaki duygusal bağların zayıflığı sonucunda, bu boşluk duygusal markalarla dolduruluyor. Tüketici, kendisiyle duygusal bağ kuran markayı tercih ediyor. Onun duygularına hitap edebilen marka ise benzerleri arasından sıyrılıyor, daha çok tercih ediliyor ve elbette daha çok para kazanıyor.
Son olarak, Robertse göre aşk markalarının aşk araçları ekranlardır. Günümüzde, iş yerlerimizden tutun, evlerimizin içine kadar hatta ceplerimiz bile ekranlarla doludur. İnsanların kalbine giden bu araçları en duygu dolu reklamlar ile doğru kullanmalıyız. Tüketiciye doğrudan beni al diye seslenerek değilde, duygularını okşayarak hatta duygu sömürüsü yaparak bu işlemi gerçekleştirmeliyiz. Ancak bu şekilde tüketiciler markanız krizde olduğu zamanlarda bile sahip çıkarak ayakta kalıcı olmasını sağlayacaktır.
Aşk markası olmasını başaran bir çok şirket vardır. Benim için en özeli Coca Coladır. Global marka stratejileri haricinde lokal olarak çok başarılı stratejilere imza atmış bir markadır. Her ülkenin kültürüne göre reklam kampanyaları hazırlayan Coca Cola, tüketicilere aşk duygusunu iliklerine kadar aşılamaktadır. İşte bununla ilgili bir kaç video:
httpv://www.youtube.com/watch?v=jPLLMIjnGeI
Ramazan ayı millet olarak duygularımızı yoğun yaşadığımız bir aydır. Bu duygu bağını yakalamak amaçlı çok iyi düşünülmüş bir reklamdır.
httpv://www.youtube.com/watch?v=zV7N21LSr_Y
Bu mutluluk kamyonu ile sadece Türkiyede değil tüm dünyanın beğenisini kazanmıştır. Yayınlandığı zamanlarda sosyal medya sitelerinde bir patlama yaparak, insanlar tarafından paylaşılmış ve olumlu yorumlar almıştır.
Coca Cola factory reklamı bir aşk markası yaratmak için tüm özellikleri içermektedir. Coca Cola dolabın içinde para atıldıktan sonraki gizem, içerideki animasyon, karakterlerin Colayı hazırlayışındaki tutku ve içtenlik beni her izlediğimde büyülüyor.
Devir Patent Haber
www.devirpatent.com / Devir Patent Marka Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o Read more »
blogs
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!