Japon üretici patentini aldığı şanzıman ile 10-ileri ve çift kavramalı şanzımanları geride bırakacak
Eğer 9-ileri otomatik şanzımanların gereğinden fazla vitese sahip olduğunu düşünüyorsanız üzülmeye hazırlanın, çünkü Honda yeni 11-ileri şanzımanının patentini aldı. Japon üreticinin yeni şanzımanındaki tek özelliği 10-ileri şanzımanlardan bir adet fazla vitese sahip olması değil, üç kavramaya sahip olan söz konusu şanzıman adeta otomobil tutkunlarının ezberini bozmak üzere geliştirilmiş.
Söz konusu şanzımanın patentinde üçüncü kavramanın çift kavramalı şanzımanlarda gerçekleşen tork düşüşünü azaltmaya yardımcı olacağı vurgulanırken, teorik olarak bakıldığında ise bu üçüncü kavrama daha hızlı vites geçişleri anlamına geliyor. 11 vites ise, sizlerin de tahmin edebileceği gibi, daha düşük yakıt tüketimine olanak sağlıyor. Hondanın patentini aldığı bu yeni şanzımanı kullanıp kullanmayacağı konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor, ancak şanzımanın kullanılması durumunda markanın şu anda en küçük modeli olan Jazzdan, büyük Pilot modeline kadar tüm modellerde kullanılabileceği ve tüm modellerin yakıt tüketiminde daha iyi performans göstermesini sağlayabileceği konuşuluyor.
Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o Read more »
blogs
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!