Google'dan drone'lar için görüntülü görüşme patenti
Droneları oldukça farklı bir amaç için kullanmaya hazırlanan Google, aldığı son patent ile insansız hava araçları üzerinden video konferansların yapılmasını sağlayacak.
Artık birer eğlence aracı olmaktan çıkarak kargo teslimi, havadan görüntüleme, doğal afetler sonrası hasar tespiti ve vahşi yaşamın gözlenmesi gibi oldukça geniş bir alanda kullanılan dronelar Googleın son patentiyle birlikte sıra dışı bir alana daha adım atmaya hazırlanıyorlar.
Gelişmiş video konferans sistemi "telepresence" ile ilgili yeni bir patent alan teknoloji devi, insansız hava araçlarının üzerine kamera ve ekran yerleştirerek video konferans yapılmasını sağlayacak. Fakat ortak kanı zaten kısmen zor ve sıkıcı olan görüntülü konuşmaların dronelarla birlikte daha da problemli bir hal alacağı yönünde. Üstelik hava araçlarının batarya sürelerinden dolayı stabil bir bağlantı gerçekleştirilemeyeceği ve yüksek düzeydeki pervane sesinin sağlıklı iletişim kurulmasını engelleyeceği belirtiliyor.
Görüntülü konuşmaların ve toplantıların genellikle bir oda içerisinde sabit kamera sistemiyle gerçekleştirildiği düşünülürse, Googleın son patentinin aslında şantiye alanları gibi yerler için mantıklı bir çözüm olabileceği dile getiriliyor. Örneğin inşaatı devam eden bina havadan görüntüleme sayesinde müşteriye canlı olarak izlettirilebilir ya da doğal yaşamla ilgili akademik araştırmaların bir bölümü canlı olarak drone'lar üzerinden gerçekleştirilebilir. Google'ın yeni patentini ne zaman hayata geçireceği bilinmezken ortaya çıkacak sonuç ise şimdiden büyük merak konusu haline geldi.
Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o Read more »
blogs
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!