Google, dijital gözlüğü Glass konusunda birçok şanssızlık yaşadı ancak yeni patenti ile Glassı çok farklı bir düzeye taşıyabilir. Patent başvurusundan anlaşıldığı kadarıyla Google akıllı bir lens üzerinde çalışıyor. Böylece gözlük takmaya gerek kalmadan doğrudan göz bebeği üzerinden internete erişmek mümkün olacak.
Patent için yapılan başvuruda, lensin özel bir solüsyonla dolu olduğu ve aynı zamanda üzerinde radyo alıcı vericisi, pil, depolama ünitesi ve ekran bulunduğu vurgulanıyor. Akıllı lens hem göz bozukluklarına karşı optik düzeltme sağlayacak hem de çevredeki radyo dalgalarından aldığı enerji ile kendini şarj edecek.
Radyo alıcı vericisi sayesinde, kullanıcının üzerindeki diğer cihazlarla kablosuz bağlantı kurabilecek olan lens böylece kullanıcının cebindeki telefona gelen aramayı, mesajlarşı doğrudan kullanıcının gözbebeği üzerinde gösterebilecek. Farklı kontrol arayüzleri üzerinde web üzerinde sörf mümkün olacak.
Akıllı lens şimdilik çok yeni bir çalışma ve henüz piyasaya çıkmasına çok zaman var gibi görünüyor ancak bu patentin, önümüzdeki 10 yıl içinde mobil iletişimin yönü hakkında bilgi veren önemli bir gelişme olduğunu kabul etmek gerekiyor. Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o Read more »
blogs
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!