Ancak düşündüğünüz gibi yeni bir motor veya şanzıman değil.
Amerikan otomobil üreticisi Ford, aldığı yeni bir patent ile araçlarının daha havalı görünmesini sağlayacak. Nasıl mı? Gövde üstünde parlayan logolar oluşturarak.
Ford, nem ve yağıştan yararlanarak gövde üzerinde grafikler oluşturmanın bir yolunu bulmuşa benziyor. Bu sayede Mustang'iniz karlar eriyince kaputun üstündeki aygır logosuyla çok daha havalı görünecek.
Ford, göz alıcı bu sistemin çalışması için altında ısıtma elemanına sahip veya sıcak bir yüzeye yakın bir panelden yararlanacak - patent başvurusunda kullanılan eleman motor. Nem ve sıcaklık sensörleri, sıcak havayı daha soğuk bir yüzeye yönlendirerek önceden ayarlanmış görüntünün oluşturulmasını sağlayacak.
Ford, şekillerin daha kalın olması adına termokromik boya kullanmayı değerlendiriyor. Gövdenin ısınması veya soğuması durumunda özel karışım sayesinde gövde rengi değiştirilerek istenen şeklin daha belirgin olmasını sağlayabilir.
Isıtma elemanlarını kaputun tamamına yayarak araca yarış tipi şeritler eklenebilmesi de bu ihtimaller dahilinde. Kalabalık yollarda fazlasıyla dikkat çekeceğine eminiz.
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o Read more »
blogs
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!