Facebook geçtiğimiz günlerde ilginç bir yazılımın patentini aldı. Bu yazılım sosyal medya platformunu tarayacak ve yeni gelişen anlamları, kullanıcı adlarını ve benzeri şeyleri belirleyip bunları sosyal medya sözlüğünde toparlayacak.
Patent Şubat ayı sonlarına doğru alındı. Bu patente göre sistem gönderileri ve mesajları inceleyecek bu mesajlarda yer alan yeni kelimelere bakacak. Basitçe anlatmak gerekirse dilin yeni parçaları daha herkese yayılmadan sadece belirli bir kesim arasında konuşulurken Facebook tarafından belirlenecek.
Grammer Monstera göre bu yeni kelimelerin arasında oversharer, digital detox ve sick gibi kelimeler yer alıyor. Oversharer gençler arasında sosyal medya sitelerinde çok fazla şey paylaşan kişi anlamına geliyor. Digital Detox ise bir süre elektronik aletlerden uzak durmaya verilen isim. Facebookun sistemi bu yeni terimleri belirleyecek ve daha sonra bu terimlerin zaten kullanımda olmadığını iki defa kontrol edecek. Eğer kullanımı gittikçe artan yeni bir kelime ise şirketin sözlüğüne ekleyecek.
Sistem ayrıca sözlükte bulunan kelimelerin hala geçerli olup olmadığını kontrol edecek. Eğer kelimelerin popülariteleri düşüyor ise o kelimeleri sözlükten kaldıracak. Şirketin açıklamasına göre sistem argo kelimelere, sanat terimlerine, iki sözcüğün ve anlamlarının karışımından türetilen yeni sözcükleri, kısaltmaları, eş anlamları, isimleri, lakapları, yeniden anlamlandırılmış kelimeleri ya da cümleleri kontrol edecek. Facebookun bu sözlüğü ne için kullanacağı bilinmiyor. Bununla ilgili Facebook tarafından da bir açıklama yapılmadı. Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o Read more »
blogs
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!