"Face book" adını kullanmayı planlayan Çinliler, "gerçek Facebook" karşısında hüsrana uğradı!
Facebook, Çin'de "face book" sözcüklerinin isim haklarını almaya çalışan bir firmaya karşı nadir rastlanan bir zafer kazandı.
Pekin'deki mahkeme, "face book" sözcüklerinin ayrı şekilde yazılmış halinin kullanım hakkını almaya çalışan firmanın "ahlaki prensipleri ihlal ettiğine" karar verdi ve kararında firmanın amacının açıkça "iyi tanınmış bir markayı kopyalamak ve çoğaltmak" olduğunu söyledi. Karar 28 Nisan'da verilmiş olsa da bu tarihte tam anlamıyla kamuoyuna açıklanmamıştı.
Zhongshan Pearl River'ın amacı, "face book" adını kullanarak yiyecek ve içecek satmaktı. Bu yiyecek ve içeceklerin arasında konserve sebzeler, patates cipsleri, kahve, çay, şekerleme ve meyve suları bulunmaktaydı. Marka 2011'de kayıt ettirilmiş, ancak ilk izni aldıktan kısa süre sonra karşısında gerçek Facebook'u bulmuştu.
Çin'in marka kanunları genellikle gevşek olarak değerlendirilse de bu defasında Facebook, ülkede engellenmiş olmasına rağmen Çinli bir firmayı kendi evinde tam anlamıyla hezimete uğratmış görünüyor. Apple, Çin'de "IPHONE" adıyla ürün satmak isteyen bir firmaya karşı benzer bir davayı geçen hafta kaybetmişti.
Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o Read more »
blogs
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!