Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Çakma ürünlere hızlı imha geliyor
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 64. Hükümet’in eylem planında yer alan patentlerle ilgili düzenlemede son aşamaya gelindi.

Sınai mülkiyet haklarını düzenleyen tasarının yasalaşmasıyla taklit ürünlerin, yargılama sona ermeden önce imha edilebilmesinin önü açılacak. 
Mevcut düzenlemede, dava süreci devam ederken taklit ürünlerin imhasıyla ilgili işlem yapılamıyor. Asıl üretici, bu süre zarfında taklit ürünlerin piyasada satılmasını engelleyemiyor. 

Meclis’te komisyon süreci devam eden Sınai Mülkiyet Hakları (Patent) Kanun Tasarısı’na ilişkin açıklama yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın verdiği bilgiye göre, tasarının getirdiği bazı yenilikler şöyle: 
-  Sınai mülkiyet mevzuatının uluslararası uygulamalara uyumunun artmasıyla Türkiye yatırımcılar açısından daha cazip hale gelecek.
-  Marka başvurularının ilan süresi 3 aydan 2 aya indirilecek, tescil süresi 1 ay kısaltılacak.
-  Kullanılmayan tescilli markaların yeni girişimcilerin önünü kesmesi engellenecek. Kullanılmayan markalar iptal edilecek.
-  Modası hızlı değişen ve tasarım ömrü kısa olan tekstil, giyim ve ambalaj gibi sektörlerde, tescilsiz koruma imkanı getirilecek.

Patent hızlanacak
-  Yedek parçaların muadili olan eşdeğer parçalar, tasarım koruması kapsamında değerlendirilecek.
-  Öğretim elemanlarının yaptığı tasarımların hakkı üniversitelere verilecek, ancak bu tasarımın ticarileşmesinden elde edilecek gelirin en az yarısı tasarımcıya verilecek.
-  Patent tescil sürecini kolaylaştırılıp kısaltılacak. Patent verilme süresi 17-42 aydan 7-27 aya kadar düşürecek düzenlemeler hayata geçirilecek.
-  Sınai mülkiyet haklarında, “uluslararası tükenme” ilkesi benimsenecek. Bu ilkeye göre, hak sahibinin izniyle yurtdışında piyasaya sürülen bir ürünün ithalatına engelleme getirilemeyecek. Taklit ürünlerin, yargılama sona ermeden önce imha edilebilmesinin önünü açılacak.

Devir Patent Tescil Ofisi. 
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili