Araç Koltukları İçin Çift Yönlü Dahili Bebek Koltuğu" ile bebekler daha güvenli seyahat edecek.
Türk Patent Enstitüsünden 3 yıllık incelemenin ardından patent alan buluş, otomobil firmalarından üretim için teklif bekliyor.
Çift yönlü dahili bebek koltuğu, aracın elektronik sistemine ileti kablosuyla bağlanarak, kullanıcının tercihine göre istenildiği zaman bebek koltuğu istenildiği zaman ise yetişkin koltuğu olarak kullanılabilecek.
Koltuk aracın arka bölümüne monte edilebildiği için, muhtemel bir kaza anında savrulma sonucu bulunduğu yerden kopmalara karşı daha güvenli.
Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Selçuk Erdoğan, yaptığı açıklamada, kompozit malzemeler, tasarım ve imalat konularının uzmanlık alanı olduğunu söyledi.
Öğrencileriyle yıllardır yeni fikirler, projeler ve buluşlar üzerinde çalışmalar yaptığını anlatan Erdoğan, "Türkiye'deki üniversite öğrencileri buluşlar konusunda ileri görüşlü ve üretken. Biz de atölyemizde yeni buluşlar ve icatlar ortaya koyuyoruz. Öğrencilerimin katkılarıyla projelendirdiğim 'Araç Koltukları İçin Çift Yönlü Dahili Bebek Koltuğu' buluşunu Türk Patent Enstitüsü'ne sundum. Buluşumuz 3 yıl sonra değer bularak patent aldı. En son Ford firması buluşumuzla ilgilendi. Buluş şu an otomobil firmalarından üretim için teklif bekliyor." dedi.
"Otomotiv sektörü gelişerek ilerliyor"
Erdoğan, dünyadaki otomotiv sektörünün her geçen gün gelişerek ilerleme kaydettiğini söyledi.
Otomobillerde kullanıcılara marka ve modele göre estetik ve teknik özellikler sunulduğunu anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:
"Günümüzde otomobillerde güvenlik, rahatlık, estetik, güncellik gibi daha çeşitlendirebileceğimiz birçok özellik aranıyor. Bizim buluşumuz da otomobillerin arka koltuğuna kemerle yerleştirilen bebek koltuğunun, yetişkinler için ihtiyaç olduğunda değiştirilme külfetini ortadan kaldırıyor. Aynı yerdeki yetişkin koltuğu istenildiği zaman bebek koltuğu, arzu edildiği zaman yetişkin koltuğu olabiliyor. Yani bebek koltuğunun sök tak işlemleri ortadan kalkmış olacak.
Tek taraflı bebek koltuğu olduğu zaman, arka koltukta yetişkinlerin kullanabileceği az bir hacim kalıyor. Yani bir kısım hacim kullanılamaz oluyor. Arkada iki kişi oturacaksa bir kişi oturabiliyor. Bizim buluşumuzda ise sürücü tek tuşla değişim yaparak yolcusunu rahat ettirebiliyor yani istediği bölümü kullanabiliyor. Otomobilin arka koltuğuna çocuk binmediği zaman yetişkin tarafı tuşa basılarak değişim yapılabilecek."
"Bagajda hacim kaybı oluşmayacak"
Buluşun hem 'sedan' hem de 'hatchback' araçlarda kullanılabilecek bir sistemden oluştuğunu anlatan Erdoğan, çift yönlü dahili bebek koltuğunun, aracın arka bölümüne monte edilebildiği için herhangi bir kaza anında savrulma sonucu bulunduğu yerden kopmalara karşı daha güvenli olduğunu bildirdi.
Buluşun Türk Patent Enstitüsü'nden "A" değeriyle patent aldığını dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:
"Otomobillerde teknik özelliklerin yanı sıra genişlik ve kullanılabilir alan da önemlidir. Çift yönlü dahili bebek koltuğu olan araçlarda, bagajda hacim kaybı oluşmayacak. Sürücü tuşa bastığında bebek koltuğu, bagaj ve arka koltuğun arasındaki alana girecek. Bagajda hacim kaybı oluşmayacak. Çift yönlü dahili bebek koltuğu, yeni nesil üretilen araçlarda fabrikasyon sırasında ya da sonradan monte edilebilecek. En son Ford firması yetkilileri bilgi almıştı. Buluşun üretildiğinde hem bebeklerin güvenliği hem de yetişkinlerin rahatı açısından yararlı olacağını düşünüyoruz."
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o Read more »
blogs
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!