Genel anlamı ile barkod, boyuna dik çiğiler ile aralarındaki boşlukların bilgisayar ortamında kodlanarak, firmalar ya da kuruluşlar adına özel ve anlamlı ifadeler kazanması için kullanılan bir araç türüdür. Bu sayede, istenilen pek çok bilgi ve ifade, bu işaretlere tanıtılarak, tüm bilgilere ve kodlanan mesajlara, bir barkod okuyucu yardımı ile elektronik ortamda sahip olunabilir.
Barkod tescili ise, müşteri isimleri, stok adetleri, raf numaraları, kumaş cinsleri ve bunlara benzer pek çok bilginin kuruluşa özel şekilde kodlandığı barkodların tescillenmesini ifade etmektedir. Bu bağlamda, firmaya özel tüm barkodlar, başka alanlarda kullanılmak istendiğinde ortaya çıkacak, emek hırsızlığı görülebilecek, veri aktarımı ve transferi de istenemeyen şekilde ortaya çıkabilecektir.
Barkod Tescili İşlemi Kuruluşlara Ne Kazandırır?
Firmalar, kendilerine ait tüm bilgileri, mesajları, ifade etmek istedikleri çeşitli verileri, kendi oluşturdukları barkodlara aktarmaktadırlar. Bu süreç ve tüm işlemler, firmanın harcadığı yoğun bir çabayı da ifade edeceği için, barkodların yalnızca o firma adına kullanılması, ya da o firmanın izin verdiği ölçülerde paydaş şirketlerde kullanılması oldukça önemlidir.
İşin bir diğer boyutu ise, veri hırsızlığının olmaması adına, barkod tescili işleminin gerçekleştirilmesi gerekliliğidir. Çünkü barkodlara kodlanmış binlerce, hatta milyonlarca veri de yabancı firmalar tarafından elde edilmek istenebilir. Bu durumda, veriler korunmak istenecektir.
Barkod Tescili İşlemi Kimler Tarafından Yapılmalıdır?
Barkod alma işlemi, sektörde yeni yeni uygulanan, ancak yurt dışı uygulamalarının sıklıkla görüldüğü bir işlemdir. Bu işlemler bütünü, verilerle dolu barkodların özelleştirilmesi ve tıpkı marka tescili gibi belli bir kurum adına tescillenmesi adımından başlamaktadır. Bu noktada, Devir Patent tescil ofisi olarak müvekkillerimizin ihtiyaçları konusunda hep çözüm olmuştur. Firmalar, işlerini profesyonelce yapan ve alanlarında uzman noktalarla birlikte çalışmalı, firmamız gibi müşteri dostu adreslerde barkodlarını güvenle tescilletmelidirler.
Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o Read more »
blogs
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!