Türkiye'deki Ar-Ge merkezlerinde faaliyet gösteren 233 firma, bin 22 buluşu patente dönüştürdü.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre, Ar-Ge merkezi belgesi alan işletme sayısı geçen yılın sonunda 295'e çıktı. Bu merkezlerden 233'ü faaliyete geçti.
Ar-Ge merkezlerinin istihdama katkısı da arttı. Söz konusu merkezlerde istihdam edilenlerin sayısı 24 bin 847'yi buldu.
Pek çok yenilikçi çabanın sürdürüldüğü merkezlerde 4 bin 473 proje yürütüldü.
Ar-Ge merkezlerindeki faaliyetler sonunda ortaya çıkarılan ürün ve yöntemler için 3 bin 639 patent başvurusunda bulunuldu. Türk Patent Enstitüsünün değerlendirmelerinin ardından bin 22 patent tescili yapıldı.
Söz konusu merkezlerde 38 yabancı veya yabancı ortaklı firma faaliyet gösterdi.
Türkiye'deki Ar-Ge merkezleri savunma sanayisi ve otomotiv sanayisi alanlarında yoğunlaşıyor. Ar-Ge merkezleri, yazılımdan kimyaya, ilaçtan tekstile, havacılıktan enerjiye, kozmetikten mobilyacılığa kadar uzanan geniş bir sektörel dağılım gösteriyor.
Ar-Ge merkezlerinin dağılımına bakıldığında ilk sırada İstanbul geliyor. Söz konusu merkezler ayrıca Ankara, Bursa, İzmir ve Kocaeli'de yoğunlaşıyor.
Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o Read more »
blogs
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!