Ar-Ge veya tasarım merkezlerinin yıl içinde yaptığı Ar-Ge, yenilik veya tasarım harcamalarının bir bölümü ticari kazancın tespitinde indirim konusu sayılacak
Bakanlar Kurulu'nun, Ar-Ge, Yenilik ve Tasarım Harcamalarının Kazancın Tespitinde İndirim Konusu Yapılması Hakkında Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Karara göre, Ar-Ge veya tasarım merkezlerinde, o yıl yapılan Ar-Ge ve yenilik veya tasarım harcamalarının bir önceki yıla göre artış tutarının yüzde 50'si, 31 Aralık 2023'e kadar, Kurumlar Vergisi Kanununa göre kurum kazancının ve Gelir Vergisi Kanunu uyarınca ticari kazancın tespitinde indirim konusu yapılacak.
Söz konusu merkezlerin bu uygulamadan yararlanabilmesi için Ar-Ge veya tasarım harcamasının toplam ciro içindeki payının, tescil edilen ulusal veya uluslararası patent sayısının, uluslararası destekli proje sayısının, lisansüstü dereceli araştırmacı sayısının toplam Ar-Ge personel sayısına oranının, toplam araştırmacı sayısının toplam Ar-Ge personeli sayısına oranının ve Ar-Ge sonucu ortaya çıkan yeni ürünlerden elde edilen cironun toplam ciroya oranının herhangi birinde bir önceki yıla göre en az yüzde 20 artış sağlaması gerekiyor.
Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o Read more »
blogs
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!