Apple ile VirnetX arasında süren patent davasında yeni bir gelişme yaşandı. Apple, FaceTime uygulamasında VirnetX şirketinin patentlerini kullandığı için şirkete 302 milyon dolar tazminat ödeyecek. VirnetX'in, iMessage uygulaması için de Apple'a dava açması bekleniyor.
ABD'li teknoloji devi Apple, başını patent davalarından bir türlü kurtaramıyor. Apple'a gerek Samsung, gerekse de diğer şirketler tarafından patent ihlali nedeniyle açılan çok sayıda dava dosyası var.
Bu davalardan bir tanesi de Apple ile VirnetX arasında geçiyordu. 2010 yılında başlayan dava VirnetX tarafından açılmıştı. Şirket, Apple'ın FaceTime uygulamasında kullanılan güvenlik parametrelerinin kendi patentli yazılımları olduğu gerekçesiyle Apple'a dava açtı.
Söz konusu davanın 3. duruşmasında Apple'ın 302.4 milyon dolar tazminat ödemesine karar verildi. Bir önceki duruşmada Apple'ın 625 milyon dolar ödemesine karar verilmişti. Fakat temyize giden Apple, bu kararı bozdurdu.
Tabii son duruşmadan 302.4 milyon tazminat kararının çıkmasıyla dava henüz nihayete ermedi. VirnetX'in davası ABD Temyiz Mahkemesi'nde de kazanması gerekiyor. Eğer burada da kazanırsa VirnetX sonunda istediği patent tazminatını almış olacak.
Diğer taraftan bu dava sonuçlansa bile, VirnetX ile Apple arasındaki patent davaları sona ermeyecek gibi görünüyor. Zira Reuters'a göre Apple, iMessage uygulamasının güvenlik parametrelerinde de yine ihlallerde bulundu ve VirnetX'in patentli yazılımlarını kullandı.
Devir Patent Haber
www.devirpatent.com / Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o Read more »
blogs
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!