Apple'ın başı, patent davalarından bir türlü kurtulmuyor. Bu sefer de Thomas S. Ross isimli bir adam, şirketin kendisine ait fikirleri izinsiz kullandığı iddiasıyla dava açtı. "Vallahi ben bununları daha önce düşünmüştüm" diyen Thomas Ross Apple'dan 10 milyar dolar talep ediyor.
Ross'un bu iddiası 1992 yılına kadar dayanıyor. 1992 yılında iPhone'a benzer bir aletin çizimlerini yaptığı söyleyen Ross, ilk iPod'tan bile önce olan bu çizimler için patent başvurusu da yaptığını; ancak 1995 yılından sonra patent için gerekli ödemeleri yapamadığı için patenti alamadığını iddia ediyor. Thomas S. Ross'un patent başvurusunda yazdıkları ise gerçekten haklı olabileceğini gösteriyor:
"Bu alet kitap, roman ve haber okumanızı sağlıyor, resimler gösteriyor, video sunumlar hatta filmler izleyebiliyorsunuz. Bütün bunlar ise arkadan ışıklandırmalı, düz bir dokunmatik ekran sayesinde oluyor. Daha ilerleyen günlerde ise aletin iletişim özelliği, telefon ya da modem gibi, olabilir. Çeşitli giriş çıkış notlarıyla birlikte kullanıcılar çeşitli notlar oluşturabilir, dahili ya da harici depolama alanlarında bunları saklayabilirler."
Küçük açıklamaya baktığımızda aslında Ross'un 1992 yılında günümüzde kullandığımız telefon ve tabletleri hayal edebildiğini görebiliyoruz. Ross'un açtığı davada Apple'dan 10 milyar dolar isteniyor ve bugüne kadar yapılmış tüm iPhone satışlarından yüzde 1.5'lik payın ihlal sebebiyle Ross'a devredilmesi isteniyor. Davanın sonucu Ross açısından mutlu biter mi bilmiyoruz; ancak biterse dünya yeni bir milyarder daha kazanacak.
Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o Read more »
blogs
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!