Eylül ayında Appleın en çok gündeme geldiği konu akıllı telefonu oldu. Yeni seri akıllı telefonları iPhone 7 ile beraber kullanıcıların bir kez daha karşısına çıkan Apple, tüm bunlarla beraber akıllı telefonlarının hemen ardından yeni seri tabletleri ve yeni seri bilgisayarlarıyla da kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Tabi tıpkı akıllı telefon serisinde olduğu gibi hem yeni tablet serilerinde hem de yeni bilgisayar serilerinde Appleın kullanıcılara birçok yenilik sunacağı da düşünülüyor.
İlk olarak MacBook bilgisayarın yeni serisinde kullanacağı yeni özellikler merak konusu olan Appleın bu seride en büyük değişikliğinin ise yeni ekran paneli olduğunu da belirtelim. İddialara göre Appleın yeni seri bilgisayarlarında klavye tasarımı baştan aşağı değişeceği belirtilmişti. Eski serilerden farklı olarak Appleın bu seride klavye bölümünde üst kısımda dokunmatik bir panel kullanacağı belirtilmişti. Kullanıcıların bu panel sayesinde uygulama kısa yollarına da doğrudan ulaşabilecekleri de belirtilmişti. OLED panel kullanılarak yapılacağı belirtilen yeni klavyelerin yeni nesil bilgisayarlar konusunda da bir ilke imza atacağı düşünülüyordu.
Fakat tüm bu iddialara rağmen Apple yeni klavyeleri için herhangi bir açıklama yapmadığı için söz konusu iddiaların gerçek olup olmadığı da netlik kazanmamıştı. Fakat son gelen bir haberle beraber yeni MacBook serisinde bahsedilen OLED ekranlı panelin kullanılacağı görüşü daha da artmaya başladı. Zira daha önce birçok ürünü için kendisine bağlı olan küçük işletmelerle isim hakkı patentleri alan Appleın söz konusu klavye sistemi için de benzer bir patent aldığı belirtildi.
Yapılan haberlere göre Apple Sihirli panel adının haklarını satın aldı. Bu haberle beraber yeni MacBook serisinde bahsedilen sihirli panelin kullanımının daha da netlik kazanmaya başladığını da söylemek mümkün. Tabi yine de Appleın ürün tanıtımı ya da konu hakkında yapacağı panel açıklamasını beklemek bir yorum yapmak yanlış olur.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o Read more »
blogs
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!