Apple Patent Davasını Kaybetmesinin Ardından 24.9 Milyon Dolar Ödeyecek
Apple, bugün yaptığı bir açıklamayla aleyhine açılan patent davasını kaybettiğini söyledi. Dava, Siri ile alakalı olarak açılmış ve davayı açan şirket, Sirinin patentinin kendisinde olduğunu iddia etmişti.
2012 yılında Dynamic Advances isimli bir teknoloji şirketi, Appleın kullanımda olan Siri uygulamasının Rensselaer Polytecnic Enstitüsünün patentlerini ihlal ettiğini iddia ederek dava açmıştı. Bahsi geçen patentleri Troy, New Yorkda bir üniversite ile birlikte gerçekleştirdikleri gizli araştırma sonucunda ulaştıkları bilgiler ardından aldıklarını söyleyen şirket, patent başvurusunu ise Sirinin yayınlanmasından bir yıl önce yani 2007de almıştı.
Dava sürecinin ardından Apple, ismi geçen iki kuruma 24.9 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Ödenen miktarla birlikte Apple, önümüzdeki üç yıl boyunca aynı sebepten kendisine patent davasının açılmamasını ve Siriyi kullanma hakkını kullanmayı da garantilemiş oldu. Davanın ardından elde edilen gelirler ise Resselaer Polytecnic ve Dynamic Advances arasında ikiye bölünecek. Üç yılın ardından nasıl bir anlaşma yapılacağına dair elimizde henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor. Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o Read more »
blogs
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!