Patent savaşlarında işler her geçen gün kızışırken Apple yeni nesil iPad için çok farklı bir patent alarak büyük bir şaşkınlık yarattı.
Patent savaşları, yıllardır firmalar arasında olan hukuksal bir mücadele. Firmalar ellerindeki patentleri kullanarak rakiplerine üstülük sağlama peşinde. En büyük patent savaşları ise Apple ve Samsung arasında yaşandı. Neyse ki 2 firma iPhone 7de kullanılacak donanımlar (işlemci ve ekran olduğu söyleniyor) tarafında anlaşma yaptı da bu savaşlar sona erdi. Tabii şimdilik
Apple yeni nesil iPad Pro için bir patent aldı. Bu patent aslında tam da tablet ile ilgili değil zira iPad aksesuarlarından birisi olan Akıllı Kılıf artık çok daha akıllı olacak.
Bu patente göre gerçek olursa kılıfın üzerine özel kalemi ile yazılan her şeyin iPad Pronun ekranına yansıdığını görüyoruz. Son dönemde bu ve buna benzer fikirlerin Kickstarter projeleri kapsamında piyasada olduğunu görüyorduk ama Apple onlardan çok daha farklı bir patent ve donanım ile bunu ortaya koyuyor.
Yeni kapakta ekstradan pil de bulunacağını görüyoruz. Yan tarafta aşağı doğru kısa yollar menüsü bırakılması ise bize Edge ekranlarını hatırlattı.
Appleın yeni kapağında bir özellik daha bulunuyor. Ekranda bir şey izlemek için kapağı küçük üçgen haline getirdiğinizde arkada kalan kısımda dokunmatik bir alan oluşturuluyor ve buradan tableti kontrol etmeye başlayabiliyorsunuz. Videoyu durdur, duraklat ileri sar ses aç kapat gibi özelliklere kavuşan yeni nesil kılıfın büyük bir inovasyon yaratacağını söyleyebiliriz.
Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o Read more »
blogs
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!