ABD Anayasa Mahkemesi, Apple-Samsung davasını görüşecek
Samsung, Aralık 2015'te patent davası nedeniyle Apple'a ödediği 548 milyon doların bir kısmını geri almaya çalışıyor
ABD Anayasa Mahkemesi, teknoloji devleri Apple ile Samsung arasındaki cep telefonu dizaynı hakkındaki patent davasını görmeyi kabul etti.
ABD'de federal bir mahkeme, 2012'de, Güney Koreli elektronik şirketi Samsung'un, Amerikalı teknoloji firması Apple'a karşı kaybettiği patent davasından sonra toplam 930 milyon dolar tazminat ödemesine karar vermişti.
Samsung, geçen yılın aralık ayında bu miktarı mahkeme yoluyla indirdikten sonra, Apple'a 548 milyon dolar ödemişti ancak Güney Koreli firma, bu miktarın 399 milyon dolarlık kısmını geri almak için Aralık 2015'te Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.
Apple, iPhone telefon modellerindeki renk, kapak ve panel hatlarının dizaynının Samsung tarafından kopya edildiğini öne sürerken, Güney Koreli şirket telefonlarındaki dizaynların fikri mülkiyet haklarını çiğnemediğini iddia ediyor.
Öte yandan, Samsung, Apple'ın iPhone 6s ve 6s Plus telefonlarında kullanılan A9 çipinin de tedarikçisi durumunda. Uzmanlar, Anayasa Mahkemesi'ndeki nihai kararın Apple'ın lehine olması durumunda bunun emsal teşkil ederek, teknoloji sektöründeki diğer firmaların birbirlerine dizayn patenti konusunda dava açmasına neden olabileceğini belirtti.
ABD Anayasa Mahkemesi, söz konusu davayı, en erken bu yılın ekim ayında görebileceğini bildirdi.
Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o Read more »
blogs
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!