Tesla Drone için yaptığı patent başvurusu ortaya çıktı

Elektrikli otomobil şirketi isim babası, ve internetin sevgilisi Nicola Tesla’nın zihninde birçok vizyon vardı. Tesla Drone ile tüm savaşlarının sonlandırabileceğine inanıyordu.

Tesla Drone 1989 yılında yaptığı patent başvurusu ortaya çıktı. Bunun daha karanlık olanlarından biri, öldürücü robotlar için olan bir patentti. Bu öldürücü robotların o kadar ölümcül olduğunu düşünüyordu ki sadece kullanım riskinin bile barış getireceğine inanıyordu. Kısaca Tesla bu gücün barışı getireceği konusunda bir hayli iddialıydı.

Teknoloji uzmanı Matt Schoryer Tesla’nın Drone Patentinden bir alıntı yaparak Twitter’da paylaşıyor. Görseldeki Tesla’nın cümlelerine göre bu icadın cankurtaran botu, kargo taşımacılığı, erişilmez bölgelerle iletişim ve bu bölgelerin keşfi vb. bunun gibi çeşitli – birçok bilim, mühendislik ve ticari alanlarda kullanılabileceğini öngörüyor. Ancak en önemli etkisinin silahlanma ve savaş alanında olacağını vurgu yapıyor. Kesin ve limitsiz yok edici gücüyle uluslararasında barış getirici ve koruyucu bir gücü olacağını söylüyor.

“Araç veya taşıt hareket kontrol mekanizması için yöntem ve alet” patenti 8 Kasım 1898’de verildi. Bu tür bir aracın çalışabilmesi için kablosuz olması gerekiyordu ve Tesla bunu elektrik dalgalarından güç alacağını kafasında canlandırmıştı. Yine patentten bir alıntıya gelecek olursak:

“Bundan önceki bu tür mekanizmaların aksine benim icadım kablolara ya da buna benzer herhangi bir elektriksel veya mekanik bağlantıya ihtiyaç duymuyor. Yine de çok daha pratik bir yöntemle yani, karada, suda ve havada etkili olabilen dalga, impals ya da radyasyon kullanarak aynı sonuçları elde edebiliyor. ”

Sonuçlar pek iç acıcı olmadı

Patentte bahsedilmese de radyo dalgaları 19. yüzyılda icat edilmişti. Tesla robotların kullanımında bu dalgaların kullanılabileceğini bilmiş fakat yıkıcı potansiyeli konusunda yanılmıştı. Savaş için üretilen ilk drone olan Kettering Bug, 1. Dünya Savaşı’nda üretilmiş, ancak deneme testlerinde güvenilir olmadığı ortaya çıkınca kullanılmamıştır.
Uzaktan kumandalı makinelerin kullanılabilir hale gelmesi bir yüzyıl sonra gerçekleşirken, süper güçlerin birbirine saldırma konusunda çekincelere sahip olması, daha eski ve çok daha yıkıcı bir teknolojiden kaynaklandı: Tesla’nın değil Oppenheimer’ın çocuğu olan atom bombası.
Devir Patent Tescil Ofisi.
#patenthaber #markatescili #patent #patenttescili #tasarımtescili #devirpatent
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent