Stres çarkı, mucidini zengin etti mi
Stres çarkı, mucidini zengin etti mi?

Son dönemlerin popüler oyuncağı olan stres çarkı dünya çapında on milyonlarca satmayı başardı. Fakat stres çarkının mucidi maalesef tahmin ettiğimiz paraları kazanamıyor.

Stres çarkı son dönemlere damgasını vuran küresel bir oyuncak. Tek elle veya çift elle çevirebildiğiniz bu oyuncak ilginç bir şekilde dünya çapında popüler olmayı başardı.
Herkesin merak ettiği sorulardan olan stres çarkının mucidi kim ve ne kadar para kazanıyor sorularının cevabının sizler için bu haberimizde derledik.

İlk stres çarkı Florida'da yaşayan Catherine Hettinger tarafından 1997 yılında icat edildi. Yaşadığı rahatsızlıktan dolayı kızıyla pek fazla vakit geçiremeyen kadın, stres çarkını icat ederek kızının keyifli vakit geçirebilmesini amaçlamıştı.

Oyuncağın patenti almayı ihmal etmeyen Catherine Hettinger, 2005 yılında süresi biten patentini ekonomik problemler nedeniyle yenileyemedi. Yaklaşık 400$ olan ücreti ödemeyen Catherine Hettinger, artık patent sahibi olmadığı için satılan stres çarklarından bir kuruş kazanamıyor.

Hatta ekonomik problemlerden dolayı daha küçük bir eve taşınmayı düşündüğünü söyleyen Catherine Hettinger, patenti almadığı için kızgın olmadığını da belirtti.

Kaynak: ShiftDelete.net 

Devir Patent Tescil Ofisi.
#patenthaber #markatescili #patent #patenttescili #tasarımtescili #devirpatent
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent