Silifke çileği tescilleniyor
Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden Mersin'in Silifke ilçesinde yetiştirilen çileğin, coğrafi işaret olarak tescillenmesi için çalışma başlatıldı.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası, yörede üretilen çileğin, ilçenin adıyla tescillenmesi için hazırladığı projeyi, Çukurova Kalkınma Ajansı'na (ÇKA) sundu. ÇKA tarafından kabul edilen proje kapsamında gerekli hazırlıklar tamamlandıktan sonra, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası, bölgenin önemli ürünlerinden biri olan çileğin "Silifke çileği" adıyla tescillenmesi için Türk Patent Enstitüsüne başvuracak.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar,  Silifke çileğini tescilletmek amacıyla çalışmalara başladıklarını söyledi.
İlçedeki çilek üretiminin Türkiye genelindeki üretimin yüzde 40'ını oluşturduğunu ifade eden Kaynar, şöyle konuştu: 
"Bu, Türkiye ihracatının yüzde 60 ile yüzde 70'ine yansımaktadır. Silifke çileği gerçekten artık Türkiye'de bir marka olduğu gibi dünyada da marka olma yolunda hızla ilerlemekte. Oda olarak çileği 'Silifke çileği' olarak tescil çalışmalarımız var. Bununla ilgili Çukurova Kalkınma Ajansına bir proje yaptık. Projemiz kabul edildi ve çalışmalar devam ediyor. Proje tamamlandıktan sonra Türk Patent Enstitüsünden coğrafi işaret almayı düşünüyoruz."

Silifke'de yetişen çileğin, Türkiye'de yetişen çileklere göre farklı ve ayırt edici özellikleri olduğunu belirten Kaynar, "Pazarda diğer bölgelerin çileğinin de "Silifke çileği" olarak satıldığını görüyoruz. Tescil yapmak istememizdeki amacımız da bunların önüne geçmek. Coğrafi işaret tescilini yaptırdığımız takdirde ilçemizde üretilen çilek, 'Silifke çileği' olarak etiketlenerek satılacak" dedi.
Kaynar, ülkedeki çilek üretiminde Silifke'nin önemli bir yeri olduğuna işaret ederek, Silifke çileğinin Türk cumhuriyetlerinin yanı sıra Arap ülkelerine ve Avrupa'ya ihraç edildiğini söyledi..
Devir Patent Tescil Ofisi. 
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent