Sanayi 4.0 için Patent Yasası bekleniyor
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Partiler arasındaki tartışmalı ortam, bunun (Patent Kanunu) yasalaşmasını biraz zorlaştırıyor. Temennimiz, Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin mutabakatıyla yasayı bu yıl Meclisten geçirmek. Düzenli bir Patent Yasası olmayan bir ülkenin Sanayi Devrimi 4.0'a geçmesi çok mümkün değil" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Patent Yasası'nı bu yıl TBMM'den geçirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Düzenli bir Patent Yasası olmayan bir ülkenin Sanayi Devrimi 4.0'a geçmesi çok mümkün değil" dedi.
Özlü, Bakanlıkta düzenlenen, 300'üncü Ar-Ge Merkezi Belgesi töreninde, Ar-Ge merkezleri sayısını kısa sürede 500'e, uzun vadede ise bine ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.
Ar-Ge merkezi konseptinin 2008'den bu yana devam ettiğine işaret eden Özlü, bu kapsamda potansiyeli olan firmalara Ar-Ge merkezi açması yönünde tavsiyelerde bulunduklarını anlattı. Özlü, "Türkiye'nin katma değeri yüksek ürünler üretmesinin yolu, Ar-Ge merkezlerinden, teknoparklardan, tasarım merkezlerinden geçiyor. Dolayısıyla bu konsepti yaygınlaştıracağız" diye konuştu.
Patentle ilgili yasal düzenlemeye değinen Özlü, söz konusu yasayı bu yıl Meclisten geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. Özlü, şunları kaydetti:
"Partiler arasındaki tartışmalı ortam, bunun yasalaşmasını biraz zorlaştırıyor. Temennimiz, Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin mutabakatıyla Patent Yasası'nı bu yıl Meclisten geçirmek. Düzenli bir Patent Yasası olmayan bir ülkenin Sanayi Devrimi 4.0'a geçmesi çok mümkün değil."
Özlü, konuşmanın ardından, yassı alüminyum sektöründe faaliyet gösteren Assan Alüminyum Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 300. Ar-Ge Merkezi Belgesini, Kibar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Kayabaşı'na takdim etti.
Ar-Ge merkezlerine teşvik
Ar-Ge merkezlerine, aralarında Ar-Ge indirimi, gelir vergisi stopajı teşviki, sigorta primi desteği, damga vergisi ve gümrük vergisi istisnası gibi önemli teşvikler veriliyor. 30 ilde, 28 farklı sektörde faaliyet gösteren Ar-Ge merkezi belgesine sahip işletmelerde, yaklaşık 29 bin Ar-Ge personeli istihdam ediliyor, 5 bin 500'e yakın proje yürütülüyor, bin 148 tescilli patent ile yaklaşık 4 bin patent başvurusu bulunuyor.

Devir Patent Tescil Ofisi.
#patenthaber #markatescili #patent #patenttescili #tasarımtescili #devirpatent
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent