Patent İle Faydalı Model Arasındaki Fark Nedir. ?
Yapılan buluşun tescilinde patent hakkı alma sürecinin uzun ve maliyetli olması nedeniyle buluş sahipleri sürecin daha kısa ve ucuz olması nedeniyle faydalı model tescilini tercih etmektedirler. Faydalı model, Türkiye’de ve dünyada yeni olan ve sanayiye uygulanabilen buluşların sahiplerine belirli bir süre (10 yıl), bu buluş konusu ürünü üretme ve pazarlama hakkının tanınmasıdır. Faydalı model belgesi verilmesi işlemleri, patent verilmesine oranla, hem zaman hem de masraf açısından daha elverişlidir.

Sektörün uzman kuruluşlarından olan firmamız, uzman vekilleri ile buluşlarınıza patent hakkı veya faydalı model belgesi almaktadır. Daha detaylı bilgi almak veya tescil vekilimiz ile görüşmek için Türkiye’nin her yerinden 444 30 98 numaralı telefonumuzdan bizi arayabilir, online başvuru formumuzu doldurabilirsiniz.

Buluşun Faydalı Model Olabilmesi

Yapılan buluş için faydalı model belgesi alarak hukuksal koruma sağlayabilmek için iki önemli kriter bulunmaktadır.

Yenilik esasına göre buluş, daha önce hiç kimse tarafından açıklanmamış, kamuoyu ile reklam yolu ile bile olsa paylaşılmamış, patent ve faydalı modele konu olmamış veya başvurusu yapılmamış ise yenidir.
Yapılan buluşun mutlaka sanayiye uygulanabilecek olması gerektiğidir.
Bu iki kıstasa sahip olan buluş, faydalı model kapsamında yaratıcısına yasal koruma hakkı sağlamaktadır.

Devir Patent Tescil Ofisi.
#patenthaber #markatescili #patent #patenttescili #tasarımtescili #devirpatent
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent