Öğretim Üyelerine Patent Bilgilendirmesi
Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Sınai Mülkiyet Uzmanı Atalay Berk Damgacıoğlu, Proje Koordinasyon Merkezi’nin davetiyle Güzel Sanatlar Fakültesi Necip Fazıl Kısakürek Salonu’nda ÇOMܒlü akademisyenler ile buluşarak bilgilendirme gerçekleştirdi.

Patent nedir, nasıl alınır, kimlere verilir gibi konularda akademisyenlere bir sunum gerçekleştiren Damgacıoğlu, öğleden sonra da Rektörlük Senato Salonu’nda, soru cevap şeklinde gerçekleştirilen bir toplantıda patent konusunda son gelişmeleri aktardı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, ÇOMÜ Teknopark Müdürü Öğr. Gör. Erkan Bil, Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ali Örnek’in de katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer “Bilimsel araştırma günümüzün en değerli faaliyeti. Ülkeler için de ticari şirketler için de böyle. Ayakta kalabilmek ve güçlü kalabilmek için bilimsel araştırma yapan kurumlar olmak durumundayız. Üniversiteler söz konusu olduğunda ise araştırma bizim iki temel faaliyetimizden bir tanesi. Bu ihmal edemeyeceğimiz , geliştirmek için çaba sarf etmek zorunda olduğumuz bir alan. Bizden beklenen çok şey var” dedi. Baştan beri bu mantıkla hareket ettiklerine değinen Rektör Acer, “Bu anlamda eksik olan unsurları bir bir tamamlaya çalışıyoruz. Bilimsel araştırmaları takip edip, destekleyebilmek için Proje Koordinasyon birimini oluşturduk. Merkez, kurulduğu günden beri önemli faaliyetler gerçekleştirdi. TÜBİTAK’la işbirliklerimiz, başka kurumlarla yaptığımız ortak çalışmalar var” şeklinde konuşarak sözlerini şöyle sürdürdü:  “Göreve geldiğimizde şu sıkıntıları fark ettik. Patent konusunda ihtiyaç duyulan bilginin temin edilebileceği bir mekanizma mevcut değildi ve hocalarımız konunun farkında değildi. Doğrudan konuyla ilgili çalışan bir arkadaşımızı görevlendirdik. Bu işin önemli bir unsuru da Teknopark. Üniversitemizin Teknopark’ı 3 yıl öncesinde kurulmuştu ama ortada bir şey yoktu. Kağıt üzerinde kalmıştı. Göreve gelir gelmez Teknopark’ın yönetimini değiştirdik. Erkan Bil hocamızı Genel Müdür olarak değerlendirdik. Yönetim kurulunu değiştirdik ve ciddi bir ivme kazandırdık. Altyapısını tamamlama anlamında ciddi bir süreç içerisindeyiz. Ana binasının kaba inşaatı neredeyse bitmek üzere. Bir Teknopark Kampüsü olarak tasarlandı. Sarıcaeli Yerleşkemizdeki bu kampüs önemli bir yer haline geliyor.” Teknopark Müdürü Öğr. Gör. Erkan Bil, profesyonel bir firmayla anlaşarak, patent süreçlerinin yönetilip, bunların hızla neticelendirileceği bir sistemin Mayıs ayında devreye gireceğini kaydetti.

Devir Patent Tescil Ofisi.
#patenthaber #markatescili #patent #patenttescili #tasarımtescili #devirpatent
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent