Giyilebilir cihazların güvenliği için güçbirliği!
Akıllı saatler, egzersiz takip cihazları ve ödeme bilekliklerinin 2020 yılında, yılda 500 milyar dolar tutarına karşılık gelecek şekilde 5 mobil ödeme işleminden 1’ini gerçekleştirmesi bekleniyor. Bu nedenle WISeKey ve Kaspersky Lab, bu cihazların siber saldırılar için değeri artan bir hedef olmasının kaçınılmaz olduğunu belirtiyor. Bu iki şirket, kimlik denetimi ve veri şifrelemeyi yeni giyilebilir cihazlara derinlemesine entegre edecek ve finansal verileri güvenli bir şekilde iletmelerini ve değiştirmelerini sağlayacak teknolojiyi geliştirmekte olduklarını duyurdular.

wisekey-kaspersky-FBNesnelerin İnterneti olarak bilinen cihazlar arasında etkileşim, iş ve tüketici ortamını değiştirmeye hazırlanıyor. Sadece bağlanabilir cihaz pazarının bir yıl içinde %35 oranında büyüyeceği tahmin ediliyor. Bununla birlikte birçok bağlantılı cihaz ve alıp verdikleri veriler endişe verici boyutlarda korumasız ve bu durum her geçen gün daha fazlası ödemelerde kullanıldıkça ciddiyetini artırmakta.

Bulgari gibi birinci sınıf saat üreticileri halihazırda WISeKey’in patentli WIS.WATCH güvenlik yazılımını bağlantılı cihazlarına entegre etmiş bulunuyor. Bu yazılım bir müşterinin kendi cihazını, akıllı telefonlar gibi diğer cihazlara bağlamak veya uygulamalar, kişisel bilgiler ve güvenli bulut depolamaya erişim sağlamak için güvenli bir şekilde tanımlamasını ve kimlik denetimi yapmasını sağlıyor.

Yeni ortaklık sayesinde Kaspersky Lab’ın mobil cihazlar için güvenli yazılım geliştirme seti bu çözüme eklenecek ve yeni bir güvenlik katmanı oluşturarak ultra güvenli mobil ödemelerin yolunu açacak.

Devir Patent Tescil Ofisi. 
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent