Genç Girişimcilerden Jeotermal Kuyuları İçin Önemli Proje
Manisa’nın Salihli ilçesinde, genç girişimciler Ziraat Mühendisi Yakup Uzun ve Mehmet Demirci, Jeotermal kuyularında geri dönüşüm sorununu ortadan kaldıracak bir projeye imza attı.
Genç girişimciler ’Jeotermal Kuyu Kullanarak Reenjeksiyon Kuyusuna Gerek Kalmadan Geri Dönüşümlü Alan Isıtma Yöntemi’ adını verdikleri ve patent başvurusu yaptıkları proje ile jeotermal kuyularında geri dönüşüm için ikinci kuyu derdini ortadan kaldırdı. Projeleri ile yatırım yapmak isteyen işletmeleri, önemli bir maliyet kaleminden kurtardıklarını kaydeden Ziraat Mühendisi Yakup Uzun, "Projemiz, birçok sahada denendi ve başarılı oldu" dedi.
Uzun, "Şirketimizi 2015 yılının Eylül ayında kurduk. Bu tarihten itibaren jeotermal kuyu çalışmaları ve sera yapım alanlarında faaliyette bulunuyoruz. Patent başvurusunda bulunduğumuz ’Jeotermal Kuyu Kullanarak Reenjeksiyon Kuyusuna Gerek Kalmadan Geri Dönüşümlü Alan Isıtma Yöntemi’ ile de çalışmalarımız devam ediyor. Bu yöntem tek kuyu kullanılarak taban sıcaklığını dışarıya taşıyıp sera ve benzeri alanların ısıtılmasını sağlamaktır. Bu yöntem sayesinde jeotermal suları doğaya salınım olmadan ve 2’nci bir kuyuya gerek kalmadan aynı kuyunun sıcaklığını kullanarak sera ve tarımsal alanların ısıtılması amaçlanıyor. bugüne kadar Muğla, Fethiye, Bolu bölgelerinde uyguladığımız proje de başarılı sonuçlar alındı" ifadelerini kaydetti.
"VERİMLİ SONUÇLAR ALINIYOR"
Projede girişimci olarak yer alan Ziraat Mühendisi Mühendis Mehmet Demirci ise "Bu sistemin çalışma sistemi üzerine araştırmalar yapıyorduk. Şirket, jeotermal ısıtma sistemi üzerine 2 yıldan buyana faaliyette bulunuyordu. Patent başvurusunda bulunduğumuz sistemi daha önce yatırım yapmak isteyen firmalar gerçekçi bulmuyordu. Ancak bugün itibariyle 5 farklı sahada bu sistem artık uygulanıyor ve oldukça verimli sonuçlar elde ediliyor" diye konuştu.

Devir Patent Tescil Ofisi. 
#markatescili #patent #tasarım
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent