Facebooktan İlginç Patent Girişimi
Facebook geçtiğimiz günlerde ilginç bir yazılımın patentini aldı. Bu yazılım sosyal medya platformunu tarayacak ve yeni gelişen anlamları, kullanıcı adlarını ve benzeri şeyleri belirleyip bunları sosyal medya sözlüğünde toparlayacak.
Patent Şubat ayı sonlarına doğru alındı. Bu patente göre sistem gönderileri ve mesajları inceleyecek bu mesajlarda yer alan yeni kelimelere bakacak. Basitçe anlatmak gerekirse dilin yeni parçaları daha herkese yayılmadan sadece belirli bir kesim arasında konuşulurken Facebook tarafından belirlenecek.
Grammer Monster‘a göre bu yeni kelimelerin arasında oversharer, digital detox ve sick gibi kelimeler yer alıyor. Oversharer gençler arasında sosyal medya sitelerinde çok fazla şey paylaşan kişi anlamına geliyor. Digital Detox ise bir süre elektronik aletlerden uzak durmaya verilen isim. Facebook’un sistemi bu yeni terimleri belirleyecek ve daha sonra bu terimlerin zaten kullanımda olmadığını iki defa kontrol edecek. Eğer kullanımı gittikçe artan yeni bir kelime ise şirketin sözlüğüne ekleyecek.
Sistem ayrıca sözlükte bulunan kelimelerin hala geçerli olup olmadığını kontrol edecek. Eğer kelimelerin popülariteleri düşüyor ise o kelimeleri sözlükten kaldıracak. Şirketin açıklamasına göre sistem argo kelimelere, sanat terimlerine, iki sözcüğün ve anlamlarının karışımından türetilen yeni sözcükleri, kısaltmaları, eş anlamları, isimleri, lakapları, yeniden anlamlandırılmış kelimeleri ya da cümleleri kontrol edecek. Facebook’un bu sözlüğü ne için kullanacağı bilinmiyor. Bununla ilgili Facebook tarafından da bir açıklama yapılmadı.
Devir Patent Tescil Ofisi.
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent