Barkod Tescili
Genel anlamı ile barkod, boyuna dik çiğiler ile aralarındaki boşlukların bilgisayar ortamında kodlanarak, firmalar ya da kuruluşlar adına özel ve anlamlı ifadeler kazanması için kullanılan bir araç türüdür. Bu sayede, istenilen pek çok bilgi ve ifade, bu işaretlere tanıtılarak, tüm bilgilere ve kodlanan mesajlara, bir barkod okuyucu yardımı ile elektronik ortamda sahip olunabilir.
Barkod tescili ise, müşteri isimleri, stok adetleri, raf numaraları, kumaş cinsleri ve bunlara benzer pek çok bilginin kuruluşa özel şekilde kodlandığı barkodların tescillenmesini ifade etmektedir. Bu bağlamda, firmaya özel tüm barkodlar, başka alanlarda kullanılmak istendiğinde ortaya çıkacak, emek hırsızlığı görülebilecek, veri aktarımı ve transferi de istenemeyen şekilde ortaya çıkabilecektir.
Barkod Tescili İşlemi Kuruluşlara Ne Kazandırır?
Firmalar, kendilerine ait tüm bilgileri, mesajları, ifade etmek istedikleri çeşitli verileri, kendi oluşturdukları barkodlara aktarmaktadırlar. Bu süreç ve tüm işlemler, firmanın harcadığı yoğun bir çabayı da ifade edeceği için, barkodların yalnızca o firma adına kullanılması, ya da o firmanın izin verdiği ölçülerde paydaş şirketlerde kullanılması oldukça önemlidir.
İşin bir diğer boyutu ise, veri hırsızlığının olmaması adına, barkod tescili işleminin gerçekleştirilmesi gerekliliğidir. Çünkü barkodlara kodlanmış binlerce, hatta milyonlarca veri de yabancı firmalar tarafından elde edilmek istenebilir. Bu durumda, veriler korunmak istenecektir.
Barkod Tescili İşlemi Kimler Tarafından Yapılmalıdır?
Barkod alma işlemi, sektörde yeni yeni uygulanan, ancak yurt dışı uygulamalarının sıklıkla görüldüğü bir işlemdir. Bu işlemler bütünü, verilerle dolu barkodların özelleştirilmesi ve tıpkı marka tescili gibi belli bir kurum adına tescillenmesi adımından başlamaktadır. Bu noktada, Devir Patent  tescil ofisi olarak müvekkillerimizin ihtiyaçları konusunda hep çözüm olmuştur. Firmalar, işlerini profesyonelce yapan ve alanlarında uzman noktalarla birlikte çalışmalı, firmamız gibi müşteri dostu adreslerde barkodlarını güvenle tescilletmelidirler.

Devir Patent Tescil Ofisi. 
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent