Bakan Özlü müjdeyi verdi: 4. sanayi devrimi kapıda
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye’nin 4. sanayi devrimine geçişi için acil eylem planı hazırladıklarını, bunu önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi. 2 ay içerisinde Patent Kanununu yürürlüğe koyacaklarını belirten Özlü, girişimciler için anahtar teslimi fabrika projesini de yakın zamanda hayata geçireceklerini belirtti.

Sanayicilerin meselelerinin tartışıldığı istişare toplantısı için Bursa’nın İnegöl ilçesine gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Line TV’nin canlı yayınına katıldı. İnegöl’ün mobilya sektöründe Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri olduğunu belirten Bakan Özlü, "İnegöl bir fakülteyi hak ediyor. Gelecek hafta YÖK başkanımızla bir toplantım var. YÖK başkanımıza İnegöllülerin bu talebini ileteceğim. Ve de destekleyeceğim” dedi
Patent Kanununun meydana gelen son olaylar yüzünden geciktiğini dile getiren Bakan Özlü, “Patent Yasası uzun süredir bekleyen bir yasa. Bunu 2 ay önce komisyondan geçirdik. Meclis komisyonundan geçti. Genel kurul'da bu son hadiseler olmasaydı, terörle ilgili sıkıntılarımız olmasaydı, Güneydoğu’daki terör sıkıntısı olmasaydı, aslında patent yasası bu senenin ilk yarısında çıkacak bir yasaydı. 200 maddesi vardır. Bunu muhalefet ile anlaşarak önümüzdeki bir-iki ay içerisinde kanunlaştıracağız” diye konuştu.
Anahtar teslimi fabrika
Önümüzdeki süreçte başta sanayiciler olmak üzere girişimcilere çeşitli kolaylıklar sağlayacaklarını dile getiren Bakan Faruk Özlü, ”Bizim girişimcimiz, sanayicimiz bir iş yapacağı zaman arsa alıyor, bina yapıyor, makine alıyor. Fakat orada parası tükeniyor. Tesisi işletmek için işletme sermayesine ihtiyacı oluyor. Bu sermayeyi ya tükendiği için bulamıyor ya da bankalara gidiyor. Bankalardan borçlanıyor. İleride işlerinde bir sıkıntı olduğunda banka mülküne el koymak zorunda kalıyor. Biz bunu aşmak için özellikle emek yoğun sektörlerde anahtar teslimi fabrika vereceğiz. Girişimci kendisi bina yapma, arsa alma işleriyle uğraşıp zor durumda kalmayacak. Biz anahtar teslim binayı makul bir fiyata kiralayacağız. Bunun aslında usul ve esaslarını tespit ettik. Bir çalışmamız bu yönde sürüyor. İnşallah bunu bir Bakanlar Kurulu kararıyla hayata geçireceğiz. Bunun içindeki 16 yılı bütçesinde yaklaşık 200 milyon lira planlanmış kaynağı ayrılmış bir kaynak bir paramız söz konusu” ifadelerini kullandı.
“Türkiye’nin 4’üncü sanayi devrimine geçişi için acil eylem planı hazırlıyoruz”
Bursa'nın sanayi açısından çok önemli bir merkez olduğuna vurgu yapan Bakan Faruk Özlü, kentte havacılık ve savunma sanayi için gereken alt yapının bulunduğunu, bakanlık olarak her türlü desteği vereceklerini belirterek, "Özellikle otomobil sektörünün Bursa’daki varlığı bizim için çok önemli. Bu savunma ve havacılık yüksek standartları gerektiren bir sektör, fakat Bursa’da bunun için gereken alt yapı var. Bursa’da ciddi bir potansiyel var. Ciddi bir alt yapı var. Bunun havacılık ve uzay sanayimiz içinde değerlendirilmesi çok mümkün ve biz bunu destekleyeceğiz. Bakanlığımız bünyesinde bir platform oluşturduk. 'Akıllı Fabrikalar 4’üncü Sanayi Devrimi' diye bu platformda bakanlığımız koordinasyonunda Türkiye’deki sanayi ile ilgili STK’ların katıldığı bir platform. Bu platformda Türkiye’nin dördüncü sanayi devrimine geçişi için acil bir eylem planı hazırlıyoruz. Bunu inşallah önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız. Bunu sanayicilerimizin benimsemesi için faaliyetler gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent