Alanya'nın Badem Kahvesine Patent Aldı
Alanya'nın Badem Kahvesine Patent Aldı.

Alanya'da yaşayan Cevdet Görücü, badem kahvesine patent aldı.
Alanya ilçesinde yaşayan Cevdet Görücü, badem kahvesine patent aldı.
İlçede yöresel ev yemekleri yapan bir restoranı bulunan Cevdet Görücü, 2 yıllık uğraşının ardından Alanya kültürüne has badem kahvesinin patentinin sahibi oldu.

Badem kahvesinin patentini "Cevdet Efendi Badem Kahvesi" olarak tescilleyen Görücü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alanya'nın kültürüne sahip çıkmak istediğini söyledi.
Bunun için 17 Ocak 2013'te Türk Patent Enstitüsü'ne başvurduğunu belirten Görücü, 20 Ocak 2015'te de başvurusunun tescil edildiğini anlattı.

Alanya'nın Osmanlı tarihinden gelen badem kahvesinin patentini aldığı için mutlu olduğunu dile getiren Görücü, "Yunanlılar baklavaya sahip çıkmak istediler. Ben de badem kahvesini başka yerlere kaptırmamak adına isim hakkını aldım" dedi.
Badem kahvesinin Alanya'da atalarının yaptığı bir kış içeceği olduğunu kaydeden Görücü, şöyle devam etti:
"Badem kahvesini Alanya'nın yaylalarında yetişen bademlerden yaparız. Ağaçlardan toplanan bademler, yağı çıkana kadar havanda dövülür. Türk kahvesinde olduğu gibi badem kahvesini de su veya sütle kaynatırız. Ben dedemden öğrendiğim şekliyle kahveyi müşterilerime sunuyorum. Dedem bir çorba kaşığı badem ezmesini bir bardak süt, bir çorba kaşığı bal ve bir yumurta sarısı ile karıştırıyor, sonra da Türk kahvesinin hazırlanışı gibi yapıyordu. Uzun yıllardır ben de bu şekilde müşterilerimize tattırıyorum."
Badem kahvesini içenlerin oldukça beğendiğini vurgulayan Görücü, kahvenin solunum yollarına ve bademciklere iyi geldiğini savundu.

Yurtiçi ve yurtdışına da gönderiyor
Görücü, iş yerine gelenlere yemek sonrası sunduğu badem kahvesini yurtiçinin yanı sıra yurtdışına da gönderdiğini ifade ederek, "Almanya, Hollanda, Danimarka, Norveç veRusya'ya bu kahveyi gönderiyorum. Şu anda ticari bir değere sahip değil ama önceliğim paradan çok Alanya'nın kültürüne sahip çıkmak. Bunu yaşatırsam kendimi şanslı ve başarılı hissederim" şeklinde konuştu.

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent