Adidas, Adidog İle İlgili Japon Ticari Markasıyla Mücadelede
Adidas, ünlü üç şeritli ticari markası söz konusu olduğunda özellikle açık olmasıyla ün kazandı ve marka adına da oyunların istenmeyen bir yanı olduğunu kanıtladı. Alman spor giyim devi, üzerinde evcil hayvanlar için kendi adlarında ürünler satmıyor ve sizden de istemiyor. Adidas, bu yılın başlarında Japonya Patent Ofisi'nden (“JPO”) önce bir ticari marka mücadelesi başlattığında, genel olarak fikri mülkiyet organından, “adidog” kelimesi için köpek giyiminde kullanılmak üzere bekleyen bir ticari marka başvurusunu iptal etmesini istedi.

Ocak ayında yaptığı itiraz başvurusunda, ilk olarak Osaka merkezli avukat Masaki Mikami tarafından bildirildiği gibi adidas, Japonya Ticari Marka Yasasının 4 (1) (xv) Maddesine işaret etti ve bu durum tüketiciler arasında kafa karışıklığına neden olabilecek bir markanın tescilini yasakladı. işareti taşıyan ürünlerin kaynağına gelince, beklemedeki “adidog” uygulamasının atılma çabası nedeniyle. Adidas, ünlü, ticari marka korumalı adı ile “adidog” markası arasındaki yüksek derecede benzerlik nedeniyle, tüketicilerin, “adidog” işaretinin kullanıldığını ya da başka şekilde onayladığını düşünmesinin muhtemel olduğunu iddia etti. durum böyle değil.

Adidas, adidas'ın Japonya'daki ticari marka korumalı isminin yaklaşık 50 yıl boyunca tutarlı ve münhasır kullanımı nedeniyle dünya çapındaki adidas markasıyla bağlantılı olarak önemli tüketici bilinci nedeniyle bu tür tüketici karmaşasının güçleneceğini belirtti. “Söz konusu malların yakınlığı / yakınlığı” ve JPO, “adidog” başvurusunu reddetti.

Adidas ile birlikte, JPO Muhalefet Kurulu, “adidas” ticari isminin, spor giyim ve pazarlama faaliyetlerinde sürekli kullanımın bir sonucu olarak, karşıt işaretin doldurulma tarihinden çok önce [Japonya'da] kayda değer bir ün kazanmış olduğunu iddia etti. 1971’den bu yana Japonya’da. ”Ticari marka organı ayrıca“ adidog ”un görünümünde ve sesinde“ adidog ”işareti olmadığını,“ adidog ”adıyla sunulan ürünlerin belirgin şekilde farklı olmadığını belirtti. adidas ürünleri satıyor.

“Evcil hayvanlar için kıyafetler, halk tarafından tüketilen bir tür moda ürünüdür. Muhalefet Kurulu, spor giyim de sadece egzersiz kullanımı için değil aynı zamanda moda eşyaları için de halk tarafından tüketiliyor ”dedi. Bunu göz önünde bulundurarak, “Spor malzemeleri, kıyafet, çanta ve ayakkabı distribütörlerinin bugünlerde evcil hayvan kıyafetleri ile de ilgilendiği anlaşılıyor”, yani her iki mal türünün de “yakından ilişkili olacağı” anlamına geliyor.

Adidas’ın kazanması, Japon şirketinin üç çapraz paralel köpek kemiğinden oluşan bir ticari marka tescil ettirmesiyle geçen yıl adidog’a karşı ayrı bir adım attıktan sonra geliyor. Spor giyim devi de aynı şekilde aynı temelde hüküm sürdü, yani adidas Japonya'da ünlü ticari markaları koruyor, üç kemik tasarımı adidas'ın üç-şerit ticari markasını “görsel olarak andırıyor” ve modern spor giyim, giyim, ayakkabı, ve aksesuarlar aynı zamanda evcil hayvan giyiminde ve aksesuarlarında da yaygın olarak kullanılmaktadır.

Adidas'ın kazanması, Balenciaga'nın, bir petwear firmasının “Pawlenciaga” başvurusu için tescilli bir ticari marka mücadelesi başlatmasından kısa bir süre sonra ve Hypebeast Pets adlı, ilişkisiz bir köpek merkezli şirkete karşı erkek giyim sitesi Hypebeast'in dosyalama davasıyla başladı.

Devir Patent Tescil Ofisi.
#patenthaber #markatescili #patent #patenttescili #tasarımtescili #devirpatent
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent