1935 yılında alınan ilginç patent!
1935 yılında patenti alınan bu fikir gerçek olsaydı; acaba dünya nasıl bir yer olurdu?

1935 yılında Indiana'dan bir mucit, geleceğin moteli olduğuna inandığı bir "şeyi" inşa etmek için yeni bir yol buldu. Eğer işler William E. Urschel'in düşündüğü gibi gitmiş olsaydı, turistler dünyanın her bir yanında bu golf topuna benzer beton yapılarda dinleniyor olacaklardı. Belki de böyle olmaması daha iyi oldu.

Urschel, yapıları, eskimoların iglooları ile karşılaştırılarak, ilginç bir bina sistemi için patent almış ve bunu "eskimo ev yapım formu" olarak adlandırmış. Açıklamalara göre bu yapılar, daha düzgün bir alan kullanımı sunuyorlar ve Urschel'in iddialarına göre geleneksel ev yapım yöntemlerine göre çok daha rahat bir şekilde üretilebiliyorlar. Tabii ki Urschel bu binaları sadece motel olarak düşünmemiş ve benzin istasyonları, "turist dinçleştirici merkezler" ve hatta şapeller olarak kullanılabileceklerini de açıklamalarına eklemiş.

"Everyday Science and Mechanics" adlı derginin 1935 yılının Ekim ayı sayısında, bu binaların bir çizimi ve patent içeriğinden alınmış başka birkaç çizim mevcut.

Patentten alınan çizimlerde, bir kol aracılığı ile duvarı oluşturacak olan betonun dökülmesi sağlanıyor. Bu kol, istenilen genişliklerde beton dökebilme yeteneğine sahip olacak şekilde tasarlanmış. Çizimlerde gözüktüğü üzere, yapının yere yakın bölgelerinde, yapı sağlamlığını oluşturmak amacıyla duvar kalın iken, yerden yükseldikçe duvar inceliyor.

Gelecekçi çizimlerin popüler olduğu bir dönemde öne sürülen bu patent, zamanının pek çok gelecek tahmininden biri olarak göz ardı edilmiş olabilir. 
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent